Valstad Café

Är du sugen på en utflykt till ett lantcafé? Då kan Fikapatrullen rekommendera att du åker till den lilla orten Folkabo i Tidaholms kommun. Här finns Valstad Prästgård som numera tjänar som café och vandrarhem. Miljön runt Valstad Café är lantligt vacker med en uteservering i den stora trädgården. Inredningen är präglad av den ursprungliga prästgårdsmiljön med gammaldags möbler och det finns många vackra rum där man kan sitta och avnjuta sitt fika.
Fikapatrullens medlemmar blir alldeles lyriska när vi ser buffébordet med alla hembakade bullar, kakor och tårtor. Det är ingen fikabuffé i den mening att man får äta hur mycket som helst till ett fast pris, men fikat är billigt och därför unnar vi oss en bulle, en finkaka, en småkaka och en tårtbit. Titta gärna på Fikapatrullens bilder – visst ser fikat härligt ut! Allt kaffebröd smakar utmärkt och Fikapatrullen uppskattar särskilt den klassiska sockerringen med pärlsocker på. Likaså blir vi förtjusta i mandeltårtan med grädde och god kolaglasyr. När det gäller dryckesutbud är det begränsat till bryggkaffe, the, saft och festis.
Om du vill besöka Valstad Café är det bra att känna till att det är öppet på söndagar (kl.14-17) från påsk till september. En del söndagar ordnas fler aktiviteter än enbart fika. Det kan till exempel vara musikunderhållning, motionslopp, utställningar, trädgårdsmarknad eller midsommarfirande. Dessutom finns ”Ellinors keramik” strax intill caféet om man är intresserad av hantverk.
 

Betyg: 

Fika: 

Dryck: 

Bemötande: 

Miljö: 

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *