Café Gallerian

Har du smakat på fjällatte någon gång? Det hade inte Fikapatrullen gjort förrän vi besökte Café Galleria, som ligger mitt i Sveriges nordligaste galleria. Du kanske undrar vad fjällatte innehåller? Det är helt enkelt vanlig latte som smaksätts med hjortronsylt. Det ger en originell smak och smaken är helt ok även om det inte är den godaste latten vi har druckit.

I övrigt har Café Galleria ett trevligt fikasortiment och man har även glass, smörgåsar och dagens lunch. Fikapatrullen står en stund och väljer bland alla läckerheter och till sist fastnar vi för en salt karamellcheesecake och en citroncheesecake. Den salta karamellcheesecaken är en riktig godbit med mörk kexbotten, mousse med brylesmak och kolasås. Citroncheesecaken består av en ljus kexbotten, citronmousse och citronglasyr. Båda bakverken är goda med väl avvägda smaker.
 

Inredningen på Café Galleria är fräsch, men något opersonlig. Att sitta och fika mitt i en galleria inbjuder inte direkt till några förtroliga samtal i enskildhet. Å andra sidan är det spännande att studera folklivet och trevliga shoppingmöjligheter finns på nära håll.

Sammantaget är det varierade fikasortimentet och dryckesutbudet Café Gallerias största förtjänster. Varför inte titta in på Sveriges nordligaste galleria och testa en spännande fjällatte?

 

Betyg: 

Fika: 

Dryck: 

Bemötande: 

Miljö: 

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *