Rosenkaféet

Har ni besökt Trädgårdsföreningen i Göteborg? Trädgårdsföreningen ligger bara ett fotkast bort från Centralstationen och  är, enligt parkens egen hemsida, ”en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker”. Det må vara lite skrytsamt att säga så om över parken man förfogar över, men vi i Fikapatrullen är beredda att hålla med om om att Trädgårdsföreningen är en oerhört mysig park. I parken finns ett rosarium och ett palmhus och även ett café vid namnet Rosenkaféet. Rosenkaféet  är beläget i ett gammalt stall från 1870-talet.som rustades upp efter en brand på 1960-talet. Rosenkaféet inger en lantlig känsla trots att fiket ligger mitt i stadskärnan och förmodligen är det en kombination av den dunkla stallbyggnaden och parkens avskärmning från resten av staden som bidrar till den känslan. Fikapatrullen besöker caféet tillsammans med Fikapatrullen Junior och en positiv aspekt med att fiket ligger i Trädgårdsföreningen, långt bort från farliga bilar och spårvagnar, är att barnen kan härja runt så mycket de vill i parken efter att fikat har intagits. Caéet är barnvänligt på det sättet, och dessutom är det positivt att det både finns en rymlig servering inomhus såväl som utomhus. 
Rosenkaféet har ett relativt stort utbud av olika bakverk och det finns många goda bakverk att testa. Till att börja med testar vi en blåbärscheesecake med vit choklad. Den vita chokladsmaken bidrar till en god smak, bakverket är något mastigt men slinker trots allt ner. Vi sätter också fikets äppelmuffins på prov. Muffinsen är luftig i konsistensen, men för att betraktas som en äppelmuffins innehåller den väldigt få äppelbitar vilket är lite av en besvikelse. Citronpajen visar sig dock inte vara en besvikelse – den består av en nötig botten och ett nötigt täcke ovanpå, och har en citronsmak som balanserar perfekt mellan sötma och syra. Mums!
Två av medlemmarna i Fikapatrullen Junior väljer att smaka på caféets blåbärspaj. Pajen serveras med rikligt med vaniljsås och barnen uppskattade både blåbärspajen och vaniljsåsen. Det tredje barnet väljer att äta en klassisk prinsessbakelse. Även den slinker ner i ett nafs. Barnen är positivt inställda till fikat och har inga klagomål. Dryckesmässigt valde den vuxna delen av Fikapatrullen att dricka bryggkaffe. Ofta konstaterar vi att kaffet är medelmåttigt, men gällande kaffet på Rosenkaféet måste vi faktiskt ge det en eloge: kaffet har en rund och härlig smak och är bland det godaste bryggkaffet vi har druckit på länge!
Personalen är trevlig och vi har faktiskt inga negativa synpunkter gällande Rosencaféet. Det är ett trevligt café, det trevligaste fiket vi har testat i Göteborg hittills, och vi längtar redan efter att återvända! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *