Villans Café

Tibro är en västgötsk tätort med lite över 8000 invånare, men trots att det inte är någon storstad så känns det lite kul med ett hus och tillhörande trädgård mitt inne i centrala tätorten. Förutom en lekplats och härliga sittplatser i både sol och skugga inhyser denna plats också Villans Café (eller Vill-Anns, som det också kallas) som bjuder på en hemtrevlig känsla. Den härligt ljusa inredningen har gott om små detaljer som skapar en gammaldags känsla och det blir ett fint komplement till den stora trädgården med olika möblemang.
Trots att Fikapatrullen inte gör ett så långvarigt besök på caféet så skapas snabbt en känsla av ett trevligt bemötande. Alla i personalen vi stöter på är hjälpsamma och trevliga på ett vis som gör att man verkligen känner sig välkommen som besökare på Villanns. Som fika beslutar sig Fikapatrullen för en kaffe latte, en persikopaj och ett litet brysselkex till kaffet. Kexet är lite väl smuligt, men storleken är precis lagom till ett fika som detta och smaken sitter där den ska. Den lagom tilltagna pajen har en bra avvägning mellan den mer fluffiga degen och det syrliga innehållet och kaffet är precis lagom varmt. Lite väl skummigt, men avvägningen mellan mjölk och kaffe ligger rätt för att skapa en fin smak.
Villanns Café har absolut inget fika de bör skämmas för, men det är framförallt den härliga miljön och det familjära bemötandet som gör det här till ett café att rekommendera. Med gott om olika typer av sittplatser så finns här perfekta utrymmen för att både gassa i solen eller försöka hålla sig undan den. Så har ni vägarna förbi Tibro föreslår Fikabloggen att det är hit ni styr era steg.
 
Betyg:

Fika: 

Dryck:

Bemötande:

Miljö: 

Slutgiltigt omdöme: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *