Nohrbergs Bageri & Konditori

I dagarna har Fikapatrullen besökt den idylliska småstaden Tidaholm för att fika på Nohrbergs Bageri & Konditori på Gamla Torget. Caféet ligger i ett gammalt trähus som kallas för ”Basarlängan”. Utanför caféet finns en uteservering där man kan sitta och studera folklivet runtomkring torget.

Redan när vi stiger in genom dörren förstår vi att Nohrbergs är ett populärt fik. Här ringlar en lång kö med fikasugna tidaholmare som betjänas av den trevliga och tålmodiga personalen. Det finns ett stort sortiment med fikabröd både klassiska bakverk och nymodigheter. Ett extra plus är att Nohrbergs har ett eget bageri och allt fikabröd bakas således på plats.

Fikapatrullen väljer en sockerkringla och en kolabakelse. Sockerkringlan är nybakt och generös i storleken. Kolabakelsen serveras i ett glas och den består av flera lager. Det undre lagret är en chokladbotten som är täckt av en välsmakande kolamousse. Överst på bakelsen har man ringlat kolasås. Mums! Bakelsen är lagom stor så den känns inte för mäktig. Nohrbergs har också ett stort utbud av kaffedrycker och den här högsommardagen väljer vi att dricka en islatte med kolasmak.

Vi sitter inomhus i den fräscha lokalen och avnjuter vårt fika, som var förvånansvärt billigt. Nohrbergs Bageri & Konditori är ett café som Fikapatrullen gärna återvänder till främst för det härliga kaffebrödet.

 

Betyg:

Fika: 

Dryck: 

Bemötande: 

Miljö: 

Slutgiltigt omdöme: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *