Konditori Sjömans

Köping är en stad i Västmanland som grundades redan i slutet av 1400-talet. I hjärtat av Köping finns ett mysigt torg och vid torget ligger Konditori Sjömans som Fikapatrullen besöker en lördagseftermiddag. Vi anländer till konditoriet precis före stängningsdags, men vi blir ändå vänligt bemötta av cafépersonalen. Trots att vi är sent ute finns det mycket gott att välja mellan. Vi bestämmer oss för en kanelbulle och en kardemummabulle. De båda bullsorterna smakar utmärkt och de speglar också konditoriets utbud med klassiska sorter i olika varianter. Sjömans har ett eget bageri där bröd och bakverk tillverkas.

Konditori Sjömans är ett charmigt café med en fin exteriör och en stor uteservering. Caféets interiör andas gammal cafékultur och man kan knappast kalla inredningen för slätstruken. Trots att det närmar sig stängningsdags sitter ett gäng äldre cafébesökare och intar sitt kaffe i godan ro och de samtalar för glatta livet. Fikapatrullen gissar att det är stammisar och vi har full förståelse för att de dröjer sig kvar – vem vill inte vara stamgäst på Sjömans? För Fikapatrullen är det dock dags att köra vidare mot en annan del av Köping eller snarare mot en annan del av Sverige 😉

 

Betyg: 

Fika: 

Drycker: 

Bemötande: 

Miljö: 

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *