Kosta bageri

Visst är det gott att äta en smaskig äppelpaj med vaniljsås? Fikapatrullen har nyligen besökt Kosta Bageri och där smakade vi på en riktigt god äppelpaj. Kosta Bageri ligger inne i Kosta Outlet som är en stor galleria nära glasbruket. Cafélokalen är inte så avskild och ombonad eftersom den är belägen i närheten av gallerians promenadstråk. Däremot är den stilenlig och fräsch med detaljer från glasbruket.Även om fikamiljön inte är så imponerande vill Fikapatrullen berömma Kosta Bageri för deras stora sortiment av fikabröd (se bilderna i recensionen). Det är bageriets starka sida och man står sig mycket väl i jämförelse med andra konditorier. Här finns både klassiska bakverk och moderniteter som veganska jordnötsbollar. Vid vårt besök har bageriet äppeltema och det finns bakverk som wienerbröd med äppelsmulpaj (!), äppelmazarin, äppelmuffins och givetvis även den äppelpaj som vi smaskade i oss under vårt besök. Dessutom finns det ett stort utbud av härliga matbröd. Om du vill köpa frukostbröd finns det en ”kiosklucka” på utsidan av bageriet där du kan göra inköp redan tidigt på morgonen. Fiffigt!

Det stabila sortimentet av olika bakverk gör att vi gärna rekommendera en fika på Kosta Bageri, som är öppet alla dagar i veckan. Varför inte kombinera fika med shopping och glasbruksbesök?

 

Betyg:

Fika: 

Dryck: 

Bemötande: 

Miljö: 

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *