Café Husaren

Är det möjligt att undgå att höra talas om den berömda Hagabullen? Hagabullen är en gigantisk kanelbulle som Café Husaren har skyddat namnet på. Fikapatrullen glömde att fotografera bullen (väldigt orutinerat av oss), men för den som är nyfiken finns bilder på caféets hemsida. Bullen har bakats sedan 80-talet och har verkligen satt Café Husaren på kartan: finns det något mer välkänt fik i Göteborg? Den enorma kanelbullen lockar både turister och infödda till det mysiga caféet i stadsdelen Haga. 
Naturligtvis erbjuder Café Husaren fler fikaalternativ än enbart enorma bullar. Fikapatrullen väljer att testa ett spännande bakverk bestående av wienerdeg. Bakverket har en fyllning av pistage och mandel. Wienerdegen och nötfyllningen gör sig oerhört bra tillsammans och det är nästintill en smaksensation. Dessutom har fyllningen en härligt grön färg som härstammar från pistagenötterna. Till fikat dricker Fikapatrullen bryggkaffe som har en rund och god smak. I övrigt har Café Husaren ett normalstort dryckesutbud. 
Caféet är inrett i en murrig och klassisk stil som passar bra till caféets fikabröd, som mestadels består av ganska traditionella bakverk. Det är alltid trevligt när caféets fikainriktning går hand i hand med caféinredningen vilket stämmer väl överens med Café Husaren. Nästa gång ni besöker Café Husaren tycker vi inte bara att ni ska rikta in er på Hagabullen, utan glöm inte bort att Café Husaren faktiskt har ett stort fikautbud utöver den kända kanelbullen!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *