Gustafssons Konditori

Den västgötska orten Skara, med cirka 19 000 invånare, har hela sju caféer att stoltsera med (och då har vi inte räknat med Coops butikscafé). Gustafssons Konditori är ett av caféerna, som ligger på Klostergatan 3. Caféet har ett eget bageri och har ett klassiskt konditoriutbud. 
Trots att fikautbudet är präglat av klassiska bakverk, erbjuds – förvånande nog – desto mer spännande kaffedrycker. Fikapatrullen testar två olika latte: en mochalatte och en mintlatte. Mochalatten har en härlig chokladsmak medan mintlatten istället är tydligt smaksatt med mint. Båda dryckerna är välkomponerande och härliga att förtära. I fikaväg avnjuts en syltkaka och en vaniljbulle. Syltkakan har en mazarinliknande smak som bryter av väl till sylten och den ljusa glasyren. Vaniljbullen är luftig i degen och innehåller en lagom mängd mandelmassa. Även om fikat är välsmakande är det svårt att säga att det är ”något extra” över det. Fikabrödet håller en god kvalité men det är inget som inger en ”wow”-känsla hos den rutinerade Fikapatrullen. 
Cafélokalen är ganska liten och tyvärr upplever vi att interiören är ganska opersonlig. Dock tycker vi att det är mysigt att det finns kvar detaljer från förr, såsom betjäningstavlan på väggen. Gustafssons Konditori är ett gemytligt småstadsfik där man som besökare inte kommer lämna caféet varken besviken eller överväldigat positiv. Någon som är överväldigat positiv till Gustafssons Konditori är dock Bert Karlsson: som i en intervju i Expressen har uppgett att Gustafssons Konditori har Sveriges bästa semlor. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *