Konditori Mekka

Konditori Mekka är ett ovanligt namn på ett café. Man har kanske tänkt sig att cafégästerna ska vallfärda till ”fikaälskarnas Mekka”? I alla fall ligger Konditori Mekka i den mysiga småstaden Tidaholm. Det är ett klassiskt fik som har kvar sin gamla inredning. Därmed är inredningen i retrostil. Fikalokalen är mysig och ombonad med två olika rum förutom själva konditoridelen.

Konditori Mekka har ett stort och varierat fikautbud och man serverar även frukost varje dag (måndag-lördag) med en lyxigare frukostvariant på fredagar och lördagar. Dessutom finns det matbröd, smörgåsar och sallader.

Fikapatrullen är imponerade av det stora utbudet av bullar, bakelser och tårtor. Vårt besök på Konditori Mekka sker den 6 november och dagen till ära väljer vi givetvis att testa en Gustav Adolfsbakelse. Fikapatrullens bullälskare väljer en generös vaniljbulle med kardemumma i degen.

Trots att julstämningen inte har infunnit sig än väljer vi att dricka en spännande pepparkakslatte till fikat. Den smakar ungefär som att äta pepparkaka tillsammans med en kopp kaffe. Latten är god med mycket skum! I övrigt finns det ett varierat dryckesutbud på Konditori Mekka. Fikapatrullen rekommenderar konditoriets latte med olika smaker.

Sammanfattningsvis är Konditori Mekka en liten pärla med överraskande billigt fika. Fikapatrullen tycker faktiskt att det gör skäl för namnet som”fikaälskarnas Mekka”.

 

Betyg: 

Fika: 

Dryck: 

Bemötande:

Miljö: 

Slutgiltigt omdöme:

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *