Fikabloggens julkalender lucka 2: Swenströmskas Stenugnsbageri

 
Swenströmskas Stenugnsbageri finns etablerat på två ställen i Karlstad: både på Östra torggatan 16 och i Galleri Duvan (Järnvägsgatan 2). Fikapatrullen har tagit sikte mot det förstnämnda, som är ett relativt litet – men mysigt – café. Det är även på Östra torggatan 16 som Swenströmskas har sitt bageri. Caféet fick nya ägare under hösten och redan nu kan vi säga att Swenströmskas Stenugnsbageri imponerande stort på oss. 
Direkt när vi kommer innanför dörren på fiket får vi ett trevligt bemötande av personalen, som noggrant presenterar fikautbudet för oss. Det är ofta vi besöker caféer och får en bristfällig beskrivning av bakverken, men på Swenströmskas Stenugnsbageri slipper vi gissa oss till innehållet i bakverken. Efter den noggranna presentationen är vi riktigt fikasugna, och väljer att hugga in på två av bageriets alla spännande bakelser. Den första bakelsen vi testar är en mjölkchokladbakelse som har består av en browniebotten, mjölkchokladmousse och en fyllning av salt karamell. Bakelsen har en mild och härlig mjölkchokladsmak och kolafyllningen är krispig. Komponenterna passar oerhört bra tillsammans. Den andra bakelsen vi testar består av en citronmousse med en lakritstouch och en kärna av hallon. Lakritssmaken skulle kunna vara tydligare, men allt som allt är de båda bakelserna riktigt smarriga. Om vi bodde i Karlstad skulle vår målsättning vara att testa varenda en av bakelserna i Swenströmskas Stenugnsbageri. 
 
I dryckesväg har Swenströmskas Stenugnsbageri bryggkaffe och te att tillgå. Ett trevligt inslag är de fina kopparna som finns att välja mellan.  
Caféet är mysigt inrett med en blandning av nya och gamla möbler, och vi trivs bra på det mysiga caféet. Swenströmskas Stenugnsbageri har en genunitet och god hantverksmässig skicklighet. Ett av de bästa caféerna Fikapatrullen har testat på länge!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *