Fikabloggens julkalender lucka 3: Wästgötabagarn, Skövde

 

Troligen är Wästgötabagarn mest känd för att leverera fika och bröd till mataffärer – det är svårt att besöka en matbutik i Västergötland utan att hitta fikabröd från Wästgötabagarn på hyllorna – men Wästgötabagarn har även ett par butiker med servering. Ett av dessa caféer ligger i Skövde i närheten av Elins Esplanad. Caféets läge är perfekt för bilister som vill köpa fika på väg hem från jobbet och för de som arbetar i närheten, men i övrigt är caféets läge lite avsides och inredningen är inte heller den mysigaste. 

Innan vi utvärderar fikat på Wästgötabagarn ska vi dra lite bakgrundsinformation om företaget. Enligt Wästgötabagarns hemsida startade bageriet år 1997 i Mariestad och numera finns det  även caféer i Skövde, Kristinehamn, Jönköping och Skara. Fikat som serveras på caféet i Skövde är relativt traditionellt, men det finns även vissa oväntade inslag såsom munkar med olika glasyrer. Utöver fikat finns det ett stort utbud smörgåsar som alla verkar härliga. Fikapatrullen bestämmer sig för att testa en budapestliknande bakelse. Fikapatrullen anser att bakelsen till smaken är identisk som en budapestbakelse men personalen informerade om att bakverket har ett annat namn och att det finns sockerkaksbotten i bakverket. Personalen har ett trevligt bemötande och på ett café som Wästgötabagarn, där majoriteten av gästerna köper med sig fika hem, är det naturligtvis extra viktigt med trevlig personal. 
Hur tyckte Fikapatrullen att bakelsen smakade? Bakelsen hade ett gott skal och var fint garnerad, däremot upplevde Fikapatrullen att den bestod av för mycket grädde. Till fikat drack Fikapatrullen kaffe som hade en gott smak. Gällande Wästgötabagarn är det värt att lyfta fram de förmånliga priserna. Om du är sugen på att fika på Wästgötabagarn – glöm inte bort att det finns möjlighet att kolla upp bakverken och dess innehåll på företagets hemsida! Fikapatrullen tycker det är bra att Wästgötabagarn tydligt redogör för innehållet i sina bakverk och förmodligen är detta till fördel för personer med specialkost och allergier också. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *