Guide till caféer i Jönköping

Här är Fikabloggens guide till caféer i Jönköping! Vi har valt att utesluta kedjor såsom Espresso House, Condeco och IKEA. Guiden kommer att uppdateras löpande framöver (senast uppdaterad 21 juni 2021).
Kom ihåg att följa vår Facebooksida för att inte missa kommande inlägg!
Budgetfika
Nyfiket
Nyfiket ligger på det anrika Tändsticksområdet i staden och ligger i Jönköpings kulturhus. Fikautbudet är begränsat, men lokalen är mysig och som turist ska du absolut inte missa att besöka Tändsticksområdet (och Tändsticksmuséet) i Jönköping. Läs vår recension av caféet här.
👆 Immanuelskyrkan
Ett mysigt kyrkcafé som är fullt av mysiga pensionärer, behöver vi säga något mer? Caféet serverar dessutom rättvisemärkt kaffe. Läs vår recension av caféet här.
Café Arken
Ett högskolecafé som ligger beläget i Högskolan för lärande och kommunikations lokaler. Fikat är dyrt för att vara studentfika men billigt jämfört med andra caféer. Tråkig miljö men billigt fika – man kan inte få allt här i världen, eller hur? Läs vår recension av caféet här
👆 Café Navet 
Ett kyrkcafé som är stationerat i Gamla Rådhuset på det mysiga Hovrättstorget i centrala Jönköping. Öppettiderna är aningen begränsade, men vad gör det när fikat är billigt och miljön mysig? Sommartid har fiket en mysig uteservering på torget. Läs vår recension av Café Navet här.
Långa mysiga fikastunder 
👆 Lindströms Cafe 
För att sammanfatta caféet kort: ett charmigt tantcafé med ett brett fikautbud. Läs vår recension av caféet här
Bageri Rosetten
Om vi får välja ett fik i Jönköping att ha som kvartersbageri, skulle vi välja Bageri Rosetten. Fantastiskt fika, mysig miljö, trevlig personal, god dryck. Missa inte den här pärlan i bostadsområdet Kålgården! Ett undangömt favoritcafé. Läs vår recension av Bageri Rosetten här
För den hippa
👆 Stuk 
När vi besökte det relativt nyöppnade caféet Stuk möttes vi av hög musik, lokalproducerade råvaror, ett visst utbud av vegetariska/veganska bakverk och en modern interiör. Varför inte kombinera fikastunden med en hipsteröl? Läs vår recension av caféet här
Bryggan Café & Bistro 
Caféet som har den finaste utsikten i Jönköping. Bryggan Café & Bistro ligger vid Munksjön och här får du slåss om en plats på uteserveringen en solig sommardag! Och, om du vill ha koll på de senaste fikatrenderna är Bryggan Café och Bistro caféet du ska besöka. Läs vår recension av fiket här
Pique-Nique
Ett murrigt café med en fransk touch. Läs vår recension här.
Bread and Roses
Bread and Roses ligger på övervåningen i butiken Blomstertid på köpcentret Asecs i utkanten av staden. Caféet serverar eleganta bakverk som varenda gäst kommer vilja instagramma efter besöket. Läs vår recension av Bread and Roses här
👆 Olgas Crêpes & Gelato
Ett café som serverar crêpes och egengjord gelato. Caféet erbjuder en stor crêpesmeny och miljön lämpar sig väl för såväl en mysig lunch, dejt eller långfika. Läs recensionen av caféet här
La Vue 
Ytterligare ett fik med franskt tema, som dessutom har en fin utsikt över Munksjön. Läs vår recension här
Klassiskt fika 
👆 Sandens Konditori 
Ett av Jönköpings äldsta caféer som ligger på området Torpa och erbjuder klassiskt fika i en gammaldags fikamiljö. Intressant trivia: caféet belönades med utmärkelsen årets semla år 2013. Läs recensionen här
Konditori Napoleon 
Konditori Napoleon ligger på Banarpsgatan, mittemellan Resecentrum och Jönköping University. Caféet har ett av de största fikautbuden i staden! Läs vår recension av fiket här
Bernards Konditori 
Bernards har funnits i Jönköping sedan 1919 och är ett mycket anrikt konditori. Läs vår recension av caféet här.
Wienerkonditoriet
Caféet ligger på Östra storgatan och erbjuder ett fikautbud bestående av både klassiska bakverk och nymodigheter. Wienerkonditoriet får även ett plus för deras stora lokal bestående av två våningar med sittplatser. Läs vår recension av caféet här.
Malmborgs konditori
Malmborgs konditori ligger på Hovrättstorget och erbjuder ett klassiskt och smarrigt utbud. Läs vår recension av caféet här
👆 Wallentins Konditori
Wallentins konditori ligger på Kortebovägen och med tanke på de begränsade sittplatserna skulle vi säga att det lämpar sig bäst att köpa med sig fika på caféet. Wallentins har ett gott fikautbud och trevlig personal. Läs vår recension av caféet här
Gilberts Konditori
Ett klassiskt konditori i stadsdelen Ekhagen. Missa inte att testa deras kreativa biskvismaker! Läs vår recension av Gilberts Konditori här
Vegofika
Kafé Braheparken
Ett helvegetariskt café med ett stort ekologiskt, rättvisemärkt och kravmärkt utbud. Trist lokal men stabilt fika. Läs vår recension av caféet här
👆 Café Hälsokällan
Caféet ligger i Friskis & Svettis lokaler på Södra strandgatan och erbjuder fika utan gluten, laktos och socker. Ett smarrigt fikautbud, mysig lokal och trevlig personal. Läs vår recension av caféet här
Kafé Cykelstaden
Stadsbibliotekets och länsmuséets café som erbjuder vegetariska och veganska bakverk. Läs vår recension av fiket här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *