La Vue

Visst är det trevligt att fika på caféer med franskt fika! Fikapatrullen har tidigare recenserat C’est Bon Café med ett härligt utbud av franska bakverk. Idag är det dags att besöka det relativt nyöppnade caféet La Vue som ligger i området Atollen i centrala Jönköping. La Vue har inte samma mysiga fikamiljö som C’est Bon Café. Man har dock en fin utsikt över Munksjön och dess omgivningar. La Vue betyder just ”vyn” och det är ett namn som passar bra. La Vue är inte bara ett café utan det är också en bistro som serverar frukost och lunch. Under kvällstid serveras även a la carte på deras restaurang.
La Vue har, liksom C’est Bon Café, ett stor och spännande utbud av fikabröd. Som vanligt har Fikapatrullen svårt att välja mellan godsakerna: En eclair? En macron? En croissant? Till slut fastnar vi för en citrontartelett som serveras med vaniljsås eller vispgrädde. Citronsmaken har en god syrlig smak som passar bra ihop med den söta marängen. Pajbottnar kan vara hårda och överbakade, men den här bottnen är porös och välsmakande.

Dryckesutbudet på La Vue är stort och varierat precis som det ska vara på ett franskinspirerat café. Fikapatrullen vill gärna berömma caféets presskaffe som smakar utmärkt. Dessutom är det alltid trevligt när kaffet serveras i kanna.

Vi avrundar vår recension med att konstatera att La Vue är ett trevligt citycafé med ett spännande sortiment och en härlig utsikt. Caféets innemiljö sticker inte ut nämnvärt från andra caféer förutom den trevliga franska stämningsmusiken förstås.

Betyg:

Fika:

Dryck:

Bemötande:

Miljö:

Totalt:

2 Comments

  1. P
    april 22, 2019

    Har också velat testa La Vue, finns det något för IBS- magar?😏

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *