Wallentins konditori

Kan vi inte prata om alla de gånger som Fikapatrullen har suttit på ett tåg som rullat in i Jönköping och längtansfullt har spanat på Wallentins konditori genom tågfönstret? Wallentins konditori ligger nämligen på Kortebovägen och är svårt att missa för den som är påväg ut från Jönköping med tåg, buss eller bil: vilket också är anledningen till att majoriteten av cafégästerna verkar köpa med sig fika hem snarare än att avnjuta fikabrödet på plats. Fikapatrullen väljer dock att göra tvärtom. Fiket har få sittplatser men sommartid utökar de med en liten uteservering så för den som vill avnjuta fikat på plats finns absolut möjlighet även till detta. 
Wallentins konditori erbjuder en stor variation bakom fikadisken. Det finns både klassiska bullar och mer ovanliga bakverk såsom chokladbollar innehållandes Nutella. Fikapatrullen uppskattar att bakverken är vackra att titta på och att det känns som att personalen har lagt ned tid på både bakverkens smak och deras utseende. Wallentins konditori erbjuder de vanligaste kaffedryckerna varav Fikapatrullen väljer att testa deras bryggkaffe. Kaffet är gott men det är sällan bryggkaffe är annat än just ”gott”, därav är det svårt att ge kaffet ett högre betyg. Vidare väljer Fikapatrullen att testa varsin bulle med karamellsmak. Karamellsmak är helt i linje med 2010-talets fikatrender och funkar helt okej även till bullar även om det ofta gör sig bra med en lite mer markant smak till vanliga vetebullar. Fikapatrullen nöjde sig naturligtvis inte bara med varsin bulle utan testade även två andra kakor: en dadelbiskvi och en nötkaka. Dadelbiskvin har inte en så tydlig dadelsmak som namnet påstår, däremot är den ljusa bottnen god tillsammans med den mörka chokladglasyren. Nötkakan består av rikligt med nötter och är en fröjd att äta. 
Som tidigare nämnt är Wallentins konditori litet, men det är trots allt mysigt och hemtrevligt. Om ni är ett större sällskap som ska fika tillsammans är Wallentins konditori, på grund av dess storlek, tyvärr ej att rekommendera. Personalen är trevlig och efter vårt besök på Wallentins konditori kommer det inte direkt att bli enklare att blicka ut över Wallentins konditori från tågfönstret: nej, vi längtar redan tillbaka. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *