Melins Konditori

Småstadscaféer är bland det bäta vi vet, och vad passar då bättre än än att besöka Melins Konditori i Sävsjö? Melins Konditori har funnits i Sävsjö sedan år 1937 (!). År 2011 skedde ett ägarbyte enligt Melins hemsida och utöver att baka allt i ett eget bageri har konditoriet också öppet alla dagar i veckan. Fantastiskt, tycker Fikapatrullen! 
Melins Konditori har ett stort sortiment av både bullar, kakor och bakelser. Fikapatrullen bestämmer sig för att testa två av caféets kakor. Den första kakan som vi testar är en chokladbiskvi med chokladsmörkräm som fyllning. Biskvin är härligt luftig, nästintill marängaktig, och smakerna gör sig väl tillsammans. Det andra bakverket vi testar är en chokladkaka med fyllning av ananas: en spännade smakkombination som vi uppskattar! Det är ett kreativt bakverk som vi gärna skulle vilja avnjuta igen. Till fikat dricker vi bryggkaffe som håller en godkänd kvalité.
 
Det vi uppskattar mest med vårt besök på Melins Konditori är det trevliga bemötandet. Personalen är alert och trevlig och vi känner oss verkligen välkomnande. För att få ett småstadscafé att gå runt är service a och o, vilket vi kan konstatera att Melins Konditori lyckas leverera väl. 
Det finns gott om sittplatser på caféet och vi tycker att interiören är genomtänkt och mysig. Inredningen är modern men ändå klassisk och vi förstår varför många har Melins Konditori som ett stammiscafé. Framöver kommer vi att testa bullar från Melins Konditori, håll utkik på bloggen! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *