Lucka 3: Cupcake med pepparkakssmak, Malmborgs Konditori, Jönköping

Pepparkakor är säsongsbetonade bakverk som Fikapatrullen inte vill vara utan i juletider. Förutom de traditionella hårda pepparkakorna finns det många mjuka pepparkaksvarianter. Dagens julfika är en sådan variant: en cupcake med pepparkakssmak som är bakad på Malmborgs Konditori i Jönköping. Det är ett litet, men naggande gott, bakverk som bjuder på många spännande överraskningar.
Först och främst är det en mjuk och saftig cupcake med härlig smak av pepparkaka. Den innehåller en överraskande fyllning i form av en liten klick hallonsylt som gifter sig bra med pepparkakssmaken. Dessutom är cupcaken vackert dekorerad med philadelphiaostglasyr och på toppen tronar en fin stjärna, som överraskande nog är gjord av pepparkaksdeg. Mums! Fikapatrullen avrundar genom att ge den juliga cupcaken fem pepparkakor i betyg.

 

Betyg: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *