Recension av fika från HeddaGretas Café & Stenugnsbageri

Hedda-Gretas i Ekenässjön är ett riktigt mysigt café där man bakar allt bröd och alla bullar i stenugn. Fikapatrullen har tidigare besökt caféet och blivit mycket nöjda med bakverken och därför bestämmer vi oss för att göra en liten vårutflykt till Ekenässjön.  Vi packar ner en termos med kaffe för att kunna sitta ute och fika på något mysigt ställe. Väl på plats blir vi riktigt sugna på bullar och vi vill nog påstå att bullarna är Hedda-Gretas paradbakverk. Möjligen kan caféets räkmackor också räknas dit – de verkar också vara riktigt populära. I alla fall köper vi med oss några olika sorters bullar samt toscarutor. Den bulle som vi smakar på först är en kardemummabulle. Den är riktigt generös i storleken och den är också trevlig till utseendet. Den surdegsbakade bullen är riktigt porös och den har tydlig kardemummasmak. Mums! Den passar utmärkt för en utefika eftersom den inte är kletig som en del bullar kan vara. Hedda-Gretas bullar tillhör verkligen våra favoritbullar. Det enda trista är att vi nästan har tio mil till caféet, men det är värt varje mil att få avnjuta sådana toppenbullar.

 Vi testar även en toscaruta som sticker ut på grund av glasyren, som är spännande. Den innehåller olika nötter och fröer, t.ex. sesamfrö, pistagenötter, solrosfröer … vilket gör att den känns nyttig. Det vill vi tro i alla falll 😉 Toscarutans botten är lite kladdig och det är också gott. Vanliga toscarutor kan vara torra, men den här rutan är mer som en godisbit.
Glada och nöjda beger vi oss hemåt. Undrar när vi ska göra nästa utflykt till Hedda-Gretas? Hoppas det inte dröjer alltför länge.

 

Betyg:

Kardemummabulle:

Toscaruta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *