Ållebergs Café & Restaurang

Under vår tid som fikabloggare har Ållebergs Café & Restaurang bytt ägare flera gånger. Under våra tidigare besök på caféet har vi inte blivit imponerade av varken fika eller bemötande, så det var minst sagt med nyfikenhet som vi välkomnade ägarbytet inför öppningen våren 2020.
 
För er som inte känner till Ålleberg kan vi informera er om att det är ett platåberg beläget några kilometer sydöst om Falköping. Ålleberg är ett naturreservat med fina stigar för den som vill upptäcka den falbygdska naturen, men framför allt är Ålleberg känt för segelflygning. Ålleberg nås smidigast med bil eler cykel. 
Sedan ägarbytet är allt fika på caféet bakat på plats med bra råvaror. För den som är sugen på mat erbjuds också burgare på caféet. Fikautbudet är relativt begränsat men trevligt enligt Fikapatrullens tycke. Vi bestämmer oss för att hugga in på en rabarber- och jordgubbskaka samt en kolapaj. Det förstnämnda bakverket är poröst och har en härlig smak av rabarber och jordgubb medan kolapajen är riktigt söt och god. Kaffet vi avnjuter kan tyvärr inte belönas med stående ovationer, men det får ett godkänt betyg. 
På caféet finns det både sittplatser inom- och utomhus, varav vi rekommenderar att ni sätter er utomhus (under tak eller under bar himmel) för att kunna ta del av utsikten från berget till fullo. Dessutom tycker vi att uteserveringen är mysigare än interiören inomhus som skulle behöva en uppfräschning. Utan tvekan är Ållebergs Café ett fik som lämpar sig väl för sommarbesök. Bemötandet vi fick på caféet var enastående och vi önskar all lycka till verksamheten framöver. Äntligen har Ålleberg fått ett café väl värt att nämna!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *