JussiyCake

Har ni besökt det amerikanskinspirerade caféet Jussiycake i centrala Tibro? Verksamheten öppnade 2017 efter att ägaren deltagit i tv-programmet Hela Sverige bakar och idag består Jussiycake-teamet av fyra anställda. En av fikets grundpelare är att erbjuda fika för alla – oavsett om man är vegan, glutenintolerant, diabetiker… De eftersträvar också att använda närproducerade och ekologiska råvaror i största möjliga mån.
Fikapatrullen gör sitt besök på Jussiycake en solig junidag: vilket passar utmärkt med tanke på caféets trevliga uteservering. Bakom disken finns det en mängd spännande bakverk att välja och vraka mellan. Vad sägs om mazariner, biskvier i olika former, bakelser eller rawfood-fika? Fikapatrullen väljer att testa två av caféets mest chokladiga bakverk. Det första bakverket vi testar är en browniebakelse med namnet frosseri. På caféets hemsida finns det till och med statistik över hur många som har beställt in frosseri-brownien under året. Bakverket innehåller en browniebotten, jordnötter, kola, fluff och tryffel. Hur smarrigt!? Bakverket var riktigt mättande och kan med fördel delas på två, men det var en god smakkombination där sött och salt samspelade på ett ypperligt sätt. Vi testade också en bit chokladtårta bestående av chokladbottnar, kaffekräm, hasselnötscrunch och chokladglasyr. En riktigt god bit tårta där framför allt kaffekrämen föll oss i smaken!
Det som vi framför allt uppskattar på JussiyCake är det trevliga bemötandet vi får. Bemötandet är verkligen topnotch och vi kan inte annat än att känna oss nöjda. Förutom det goda fikat och det trevliga bemötandet tycker vi att miljön är trevlig, både inom- och utomhus. JussiyCake är ett kreativt fik som förtjänar mer uppmärksamhet – varför inte ta vägarna förbi Tibro i sommar?
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *