La Belle Epoque Café & Difversehandel Anno 1885

Fikapatrullen firade midsommar i Karlsborg och då passade vi på att besöka ett café med det fina och långa namnet La Belle Epoque Café & Difversehandel Anno 1885. Caféet ligger i ett vackert gammalt hus på Fästningstorget som är centrum i Karlsborgs fästning. Ett utmärkt läge för ett café med diversehandel som är inspirerat av den historiska tidsperioden La Belle Epoue.

Vad är egentligen La Belle Epoque? Enligt Wikipedia är det den ljuvliga perioden mellan 1871 fram till första världskrigets utbrott 1914. La Belle Epoque präglades av en positiv tidsanda med framtidstro, sorglöshet och sorglöshet, men också ett stänk av nostalgi. Det är den här epoken som La Belle Epoque Café & Difversehandel Anno 1885 vill återskapa i sin cafémiljö och man har verkligen anammat tidsandan full ut i sin inredning. Cafélokalen är stilenligt inredd med möbler från svunnen tid (se Fikapatrullens bilder). Förutom de stilenliga möblerna finns det vackra kläder och fina inredningsdetaljer att fästa ögonen på.  Om du föredrar att fika ute har caféet en trevlig uteservering på Fästningstorget. Eftersom det är en solig sommardag väljer vi att slå oss ner på uteserveringen trots att vi gärna skulle sitta inomhus och studera alla spännande inredningsdetaljer i cafélokalen.

Du kanske undrar vad det finns för bakverk på La Belle Epoque Café & Difversehandel Anno 1885? Jo, det finns ett stabilt utbud med egenbakat fikabröd. Dessutom finns det smörgåsar, pajer, sallader och glass. På caféets webbsida kan man läsa att det ibland ordnas afternoon tea och klassiska kafferep.  Trevligt!
Dagens fika blir dock en jordgubbsbakelse med spännande fyllning bestående av chokladmousse och lemon curd. Den är dekorerad med vispgrädde och jordgubbar. En mycket god bakelse med smaker som gifter sig bra med varandra. Kaffet serveras vid bordet och i en fin liten kaffekanna vilket vi uppskattar mycket. Att den trevliga personalen har tidsenliga kläder förhöjer fikastunden ytterligare. Att fika på La Belle Epoque Café & Difversehandel Anno 1885 är inte bara en vanlig fika utan en resa tillbaka till den ljuva tidsperioden för drygt hundra år sedan.

 

Betyg:

Fika: 

Dryck: 

Bemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *