Café Nordstan

Grästorp är en liten västgötsk ort belägen mellan Vänersborg och Vara, som bland annat är värd för den årliga ljusfestivalen Nossans Ljusfestival under oktober, men när fikabloggen gjorde ett besök var det en varm sommardag med solen i zenit. Ortens främsta café, Nordstan, ligger centralt beläget och bjuder på ett stort och varierat fikautbud. Trots sin ganska modesta yta finns det gott om sittplatser och caféet gör ett gott jobb med att visa upp vad de har att bjuda på, med tanke på vädret blev det för fikabloggen naturligt att slå sig ned lite i skuggan.

Vid den härligt blommiga uteplatsen intogs en marsipanbiskvi med fluff och en ordentlig pistagebulle. Den fint dekorerade biskvin känns som en lite fin twist och tack vare rikligt med marsipantäcke och fluff blir det en härlig bekantskap. Även bullen är mycket god, med en härlig, färsk saftighet utan tillstymmelse till att kännas torr. Den goda chailatten serveras till bordet, en sådan servering är kanske lite förståelig med tanke på det rådande läget, men gör att bemötandet känns lite lyxigt.
Det är överhuvudtaget ett väldigt inbjudande bemötande hos Café Nordstan, kanske tack vare dess nätta storlek. Under besöket flockas (på lagom avstånd) besökarna på fiket och vi kan förstå varför, för med ett så härligt fikautbud, trevlig personal och hemtrevlig, ljus och fräsch atmosfär så känns Café Nordstan som en utmärkt plats att inta sitt förmiddagskaffe om man har vägarna förbi Grästorp.
 
Betyg:

Fika: 

Dryck:

Bemötande: 

Miljö: 

Slutgiltigt omdöme:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *