Skomakarns

Skomakarns i Karlsborg är ett café (och en restaurang) som ligger nära Göta kanal. Det är ett riktigt sommarcafé med potential att locka många turister med sitt läge nära kanalen, marinan och Karlsborgs camping. Skomakarns är beläget i ett mysigt gammalt hus som vi gissar har varit en skomakarverkstad förr i tiden. Vi har tidigare gjort ett besök på Skomakarns, men väljer nu att besöka caféet under dess rätta årstid (det vill säga, sommaren).
Cafélokalen har flera rum och ett av dem är inrett i gammaldags stil med fina möbler och en kakelugn (se Fikapatrullens bilder). Här vill vi gärna sitta och fika en regnig dag. Idag är det dock soligt ute och termometern visar på nästan trettio grader och därför väljer Fikapatrullen att slå sig ner på en skuggig plats på Skomakarns uteservering. Några svalkande vindar kommer då och då och det känns bra att sitta här ute och avnjuta fikat i det vackra vädret.
Ni kanske undrar vad Fikapatrullen har valt för fikabröd? Eftersom det är sommarväder har vi givetvis valt en klassisk jordgubbstårta med vaniljkräm som fyllning. Den smakar riktigt bra precis som en hembakad dito. Förutom jordgubbstårta serverar Skomakarns bärpajer, morotskaka, bullar och andra godsaker. Det finns även våfflor med sylt och grädde. Ett ganska traditionellt fikautbud skulle vi säga. Priserna är humana trots det fina läget med många turister i krokarna.

Sammantaget är Skomakarns ett mysigt café med en härlig uteservering och ett stabilt fikautbud.

Betyg:

Fika:

Dryck:

Bemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *