Torpa Café

En regnig söndag i juli passar Fikapatrullen på att åka på en liten utflykten. Vi styr kosan mot Torpa stenhus som är en välbevarad medeltidsborg. Torpa stenhus ligger i Länghem i Tranemo kommun inte så långt från Borås och Ulricehamn. Här finns möjlighet till guidade turer eller egna rundvandringar. Det finns många historiska föremål att beskåda och vi vill också tipsa om de kusliga fängelsehålorna i borgens källare. Dessutom sägs det att det spökar i Torpa stenhus (!) och   slottsspökena kallas den grå frun, de vita hästarna och den inmurade flickan.
Efter en intressant rundvandring utan några spöken börjar Fikapatrullens magar att kurra – visst vore det gott med lite fika? Självklart! Utan att tveka beger vi oss till Torpa Café som ligger i en mysig byggnad ett stenkast från Torpa stenhus. I det ruggiga vädret känns det härligt att komma in i den trevliga och ombonade cafélokalen med tända ljus på borden. Här vi gärna sitta och fika en stund. Förutom fikabröd och glass serverar Torpa Café även dagens lunch. Det finns även sallader och andra lättare måltider.

Fikabrödet är bakat på plats och du kan välja mellan bullar, kakor, bakelser och pajer. Ett stabilt utbud som inte sticker ut jämfört med liknande caféer. Vi fastnar för en rulltårtsbakelse som är vackert dekorerad med blåbär och physalis. Den ser fin ut och kan avslöja att den dessutom smakar utmärkt. Kaffet är vanligt bryggkaffe och det är gott. Vi saknar dock ett utbud av andra kaffedrycker.

Summa summarum är Torpa Café ett trevligt café som är väl värt att testa om du besöker Torpa stenhus. Här finns inga större överraskningar i utbudet, men fikabrödet är smakligt och cafélokalen är fint inredd.

 

Betyg:

Fika:

Dryck:

Bemötande: 

Miljö: 

Slutgiltigt omdöme:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *