Frid & Fröjd

I området kring Linnéstaden i Göteborg är cafédensiteten hög, någonting som vi på Fikabloggen uppskattar. Beläget ett stenkast från det livliga Järntorget ligger fiket med det inbjudande namnet Frid och Fröjd. När man kliver in på caféet så kliver man också ned ett par trappsteg och det är någonting särskilt med den lite källarliknande lokalen. Väggarna är täckta med tegel och det finns både böcker och gröna växter utplacerade i lokalen, men däremot så känns sittplatserna lite väl anonyma. Kanske lite mer variation bland stolar, bord och soffor för att göra allt ytterligare lite mysigare?

Fikapatrullen väljer en toscakaka och en snickersliknande chokladkaka, som för att verkligen gå hela vägen med smaktemat blir drycken också varm choklad. Toscakakan är rejäl och tjock, vilket ger en matig chokladsmak, men själva täcket hade gärna fått vara lite hårdare och tjockare än det är. Chokladbiten som vi äter till har också en kraftig chokladsmak, den mättar bra och som för att verkligen förstärka faktumet att Frid och Fröjd passar chokladälskare så har även drycken en rejäl smak. Det är inte bara en massa mjölk och lite chokladpulver här inte, dessutom är det ett plus med en så rejält tilltagen kopp. Men kanske någon kreativ topping hade kunnat ge det där lilla extra?
För det är ungefär så vi känner kring Frid och Fröjd Café i Göteborg; det är en mysig och inbjudande lokal som erbjuder fika som är både smakrikt och mättande. Vi kanske blivit bortskämda efter alla cafébesök, men i en så stor stad som Göteborg, sprängfylld med caféer så känns det fint med fik som lyckas få till det där lilla extra. Den där magiska pricken över i:et som får ett fik att sticka ut, det är de sista finputsningen vi hoppas att Frid och Fröjd i framtiden får till.
 
Betyg:

Fika:

Dryck:

Bemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *