BergaLottas Glasscafé

Ben & Jerrys, GB Glass och Häagen-Dasz kan slänga sig i väggen; i alla fall när den svensktillverkade glassen Lejonet & Björnen finns som alternativ. Lejonet & Björnen-glass är svår att få tag på utanför Göteborgsområdet, där glassen tillverkas, och därför är det trevligt att det nyöppnade caféet BergaLottas Glasscafé erbjuder den högkvalitativa (och välsmakande) glassen. Glassen tillverkas på äkta råvaror utan färgämnen vilket är helt i Fikapatrullens smak. 
 
Var kan man då hitta detta glasscafé? Jo, om ni vill besöka BergaLottas Glasscafé råder vi er att ta er till västgötska Mullsjö. Caféet ligger på Stjärnvägen 7 i området Torestorp i Mullsjö och går bra att nå med bil, cykel eller till fots. Det finns sittplatser både inom- och utomhus, men vi hoppas att det är finare väder när ni har vägarna förbi fiket än det var när vi var där 😉
Som namnet antyder är det ett glasscafé, men utöver glass finns det också våfflor. Fikapatrullen bestämmer sig för att slå på stort och hugger in på varsin våffla med sylt och två glasskulor var. De frasiga våfflorna är goda, men framför allt är det glassen som står för den stora smakupplevelsen under vårt fikabesök. Vi väljer att testa tre olika glasskulor: saffran, salt karamell och vegansk hallonsorbet. Alla glassmakerna var välsmakande men framför allt uppskattade vi den goda saffransglassen. Till våfflorna drack vi kaffe som hade en god smak. 
 
Utbudet på BergaLottas Glasscafé är begränsat vilket är naturligt med tanke på att caféets fokus är glass och med tanke på att det är ett sommarcafé. Däremot uppskattar vi att caféet har ett hållbarhetsfokus genom att till exempel använda lokalproducerade ägg i våfflorna och genom att ha svenskproducerad glass. Det är lite synd att papperstallrikar och pappersmuggar används, men å andra sidan är fiket nyöppnat och det är inte omöjligt att det förändras till kommande säsonger.
Allt som allt är BergaLottas Glasscafé ett trevligt fik om man är sugen på god glass. Vi önskar BergaLottas lycka till med verksamheten och hoppas att den kommer att vara ett stående inslag under kommande somrar!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *