Prästgården i Jäla

Visst är det härligt att besöka ett lantcafé under sommarmånaderna? Fikapatrullen har en förkärlek för de säsongsöppna caféerna som ploppar upp under sommaren och vi har nyligen besökt ett sådant café i Prästgården i Jäla. Om ni undrar var Jäla ligger kan vi berätta att det är en by, som är belägen i Falköpings kommun nära Åsarp och Kinnarp/Slutarp.

Att besöka Prästgården i Jäla är något mer än att bara ta en fika. I den mysigt lantliga miljön finns det möjlighet att plocka en egen blombukett i självplocksrabatten. Det finns även en butik med växter och inrednings- och trädgårdsprylar. Du kan också vandra omkring i den fina trädgården och kika in i den vackra prästgården. Ibland ordnar man ponnyridning och skattjakt för barnen.

Fikat finns att köpa utomhus i ett renoverat skjul med en serveringslucka (se Fikapatrullens bilder). Enkelt och mysigt! Fikabrödet kommer från Å bageri som också ligger i Jäla. Det är rejält hembakat fika med klassisk touch.  Det är givetvis inte så stort sortiment som på ett traditionellt café, men det finns ändå många godsaker. Fikapatrullen hugger in på en kanelbulle och en rejäl ruta kärleksmums som är dekorerad med en stor jordgubbe. Härligt fika som smakar extra gott när vi äter det ute i prästgårdsträdgården.
Prästgården i Jäla är ett rogivande och lantligt ställe som är en balsam för själen. Här kan man trivas i all enkelhet och avnjuta ett gott hembakt fika.

 

Betyg: 

Fika: 

Dryck:

Bemötande: 

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *