Kaffestugan Lyckan

I sommartid passar Fikapatrullen på att ge sig ut på utflykter, och vad passar bättre än en vandringsutflykt till Delsjön i Göteborg? Delsjön är ett naturreservat med goda möjligheter till vandring, bad, mountainbikecykling, fiske och paddlande. Efter att ha promenerat vandringsleden Stora Delsjön runt begav vi oss till det närliggande caféet Kaffestugan Lyckan för att fika. Kaffestugan Lyckan ligger i ett 200 år gammalt statartorp och förutom serveringen inomhus finns det också en mysig trädgård att avnjuta sitt fika i. Det finns också getter att titta på i anslutning till caféet.
Kaffestugan Lyckan har ett utbud av kakor och smörgåsar, men det som Kaffestugan framför allt är kända för är sina vaniljvåfflor. Det är också vaniljvåfflorna som Fikapatrullen är intresserade av att testa. Vaniljvåffla, undrar ni, vad är det? Jo, hemligheten bakom Lyckans våfflor är att de tillsätter vanilj i våffelsmeten. Vi blir serverade varsin våffla med hjortronsylt och grädde som vi avnjuter ute i den mysiga trädgården. Våfflorna är tjocka, men ändå frasiga, och har en god smak. Vi upplever att vaniljsmaken lyfter våfflorna ytterligare ett snäpp. Hjortronsylten gör sig bra till våfflorna och vi uppskattar verkligen att det är riktig grädde som serveras till våfflorna och inte spraygrädde. Vispgrädden förhöjer smakupplevelsen och allt som allt är det de godaste våfflorna vi har ätit på länge.
Dryckesutbudet är begränsat, men en trevlig aspekt är att det fanns både mörk- och mellanrostat bryggkaffe att välja mellan. Det enda minuset vi har att ge till Kaffestugan Lyckan är papperstallrikarna och pappersmuggarna som fikat serverades i/på. Det förhöjer upplevelsen att äta våfflor på riktigt porslin med riktiga bestick och ur en hållbarhetssynpunkt är det också bättre. Vi rekommenderar varmt en tur till Delsjön, men glöm för guds skull inte att besöka härliga Kaffestugan Lyckan under ert besök!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *