Åbacka café

Fikapatrullen har hittat en härlig cafépärla mitt i centrala Linköping. Vår pärla heter Åbacka café och är belägen vid Stångån ett stenkast från Drottningbron. Här lämnar du stadens brus bakom dig och sitter och fikar i en lummig trädgård med äppelträd, trädgårdsblommor och fågelkvitter. Det finns många sittplatser utspridda i trädgården och du betjänas av trevlig personal vid bordet. Det är lyxigt med bordsserveringen, men caféet säljer ändå fika till humana priser. Räkna dock med att serveringen tar lite tid vilket egentligen inte gör något när man sitter i en sådan härlig miljö.
Cafémenyn är sommarinspirerad med våfflor, äppelpaj, muffins, kladdkaka och egentillverkad gelato. Mums! Fikapatrullen beställer en hallonmuffins och en kula gelato med lakritssmak. Hallonmuffinsen är verkligen saftig och en de godast muffins vi har smakat på. Den innehåller rikligt med hallon vilket kan förklara saftigheten. Gelaton är god men vi hade gärna önskat en tydligare smak av lakrits.
Det är verkligen trevligt att sitta och fika på Åbacka café. Här råder en avslappnad stämning och man kan njuta av fikat i lugn och ro trots att det är många cafégäster. Fikapatrullen rekommenderar ett besök på Åbacka om du tycker om trädgårdscaféer. Det är sällan man stöter på ett sådant mysigt och naturnära café i en storstad.
 

Betyg: 

Fika: 

Dryck: 

Kundbemötande: 

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *