Tallhyddan

Ett sommarbesök till Alingsås är givet – i alla fall om man tillhör Fikapatrullen och bor relativt nära Sveriges fikahuvudstad. Vi tröttnar aldrig på att njuta av den härliga miljön i Alingås. Alingsås innerstad i all ära, men har ni besökt den mysiga parken Nolhaga som ligger i närheten av Alingsås centrum? Där, i närheten av sjön Mjörn, ligger caféet Tallhyddan. Tallhyddan har många sittplatser både inom- och utomhus: perfekt för den som vill blicka ut över Mjörn eller hålla koll på spelarna på de intilliggande minigolfbanorna. 
Hur står det till med Tallhyddans hållbarhetsfokus? Enligt Tallhyddans hemsida används mestadels ekologiska och närproducerade råvaror i caféets fika. Förutom hållbarhetsfokuset vill caféet erbjuda ett fikautbud med inspiration från 1900-talets början. Vi tycker inte att det märks av så tydligt att fikat är bakat med inspiration från äldre dar men tanken är god. Däremot har Tallhyddan ett stort fikautbud. 
 
Fikapatrullen väljer att testa två olika bakverk. Det första bakverket vi testar är en mjuk äppelkaka med toscaglasyr. Kakan är saftig och äpplena och toscan utgör en fin kombination. Vi testar också en crossiant som är fylld med hasselnötskräm och vaniljkräm. Crossianten innehåller mycket fyllning, men däremot tror vi att bakverket skulle lyfta ett snäpp om det serverades varmt. När vi åt bakverket var det ganska kyligt och det resulterade i en inte helt angenäm upplevelse. Till fikat dricker vi närproducerat kaffe som smakar gott.
Det är behagligt att fika på Tallhyddan och det går inte att komma ifrån att Tallhyddan har ett bra läge, men däremot är det svårt att låta bli att jämföra Tallhyddan med det överflöd av andra caféer som finns i Alingsås. Söker du fika av toppklass? Nja, då kanske inte Tallhyddan är rätt alternativ. Söker du okejgott ekologiskt fika i närheten av Mjörn och Nolhagaparken? Ja, då är Tallhyddan absolut ett trevligt alternativ.   
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *