Brobacka Kaffestuga

Är det någonsin möjligt att tröttna på våfflor? Nej, skulle inte tro det – i alla fall inte om du frågar den våffelälskande Fikapatrullen. Vad passar då bättre än ett besök på Brobacka Kaffestuga? Brobacka Kaffestuga utanför Alingsås slog upp portarna år 1954 och själva byggnaden är inspirerad av alpstugor. Framför allt är det våfflor som Brobacka Kaffestuga är kända för, men det finns också ett mindre utbud av annat fika att avnjuta på caféet. 
Våffelreceptet på Brobacka Kaffestuga har använts 60 år tillbaka i tiden, men ni glutenintoleranta ska inte misströsta: det finns även glutenfria våfflor på caféet. Utöver söta våfflor finns det även matigare varianter. Fikapatrullen väljer att testa tre olika fyllningar i de söta våfflorna: en med björnbärssylt och grädde, en med hjortronsylt och grädde samt en våffla med Nutella, grädde och jordgubbar. Vi tycker att våfflan med fyllning av hjortronsylt och grädde smakar godast, men däremot tror vi att våfflorna skulle lyfta ännu mer om riktig grädde serverades istället för spraygrädde. I övrigt tycker vi att de tunna våfflorna är frasiga och goda med en tydlig smak av smör. 
Det som framför allt imponerar på oss är den mysiga miljön på Brobacka. Trots att fiket inte ligger långt ifrån bilvägen känns det som att vara mitt inne i skogen. Både in- och utsidan på caféet är mysigt och vi förstår varför det är ett fik som folk gärna återvänder till. Det gör vi också, för som sagt, vem tackar nej till våfflor? Inte vi i alla fall. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *