Lundstedts Konditori

Visst är det imponerande att Fikapatrullen snart har fikat i alla kommuner i Skaraborgs län? Visserligen utgör inte Skaraborg längre ett eget län, utan tillhör Västra Götaland, men vi tycker ändå att det kan finnas en poäng med att referera till ”Skaraborg” ibland. Nu har vi äntligen fått möjlighet att bocka av ännu en kommun på kartan, nämligen Mariestad. Det är en fin sommarort att besöka med läget vid Vättern och vi är glada över att vi hade vädret med oss under vårt besök i tätorten med 16 611 invånare.
 
För att vara mer specifika var det Lundstedts Konditori som vi besökte i Mariestad. Det är ett anrikt café som slog upp portarna så tidigt som 1911. Det är ett familjeägt konditori där många recept varit med ända sedan starten. Konditoriet utgår från ledorden vi bakar så det smakar. På caféet finns det många sittplatser både inomhus, i det mysiga orangeriet och på uteserveringen.  
Lundstedts Konditori har ett brett konditoriutbud som innefattar både klassiska bakverk och mer moderna sådana. Fikapatrullen väljer att testa två olika bakverk. Det första bakverket som vi hugger in på ute på Lundstedts mysiga uteservering är ett danskt wienerbröd. Wienerbrödet innehåller både sylt och choklad samt är toppat med en gulaktig glasyr. Det är ett riktigt gott wienerbröd, men däremot förstår vi inte helt och hållet vad som gör wienerbrödet mer danskt än vanliga wienerbröd. Vi testar också en jordnötskaka som är mör och välsmakande. Bryggkaffet vi dricker är gott, och det blir extra gott när det dricks ur de fina kopparna som finns på Lundstedts. 
Det märks att det finns en gedigen yrkesskicklighet på Lundstedts Konditori och det glädjer oss att se hantverket som utförs på fiket. För den som vill avnjuta enklare fika vid hamnen har Lundstedts Konditori ett hål i väggen även där, då vid namn Lundis Bakficka. Under vårt besök fanns också glass för hundar i sortimentet, så varför inte ta med din fyrbenta vän på ett fikabesök på Lundstedts i sommar?
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *