Alkemisten Kaffebar

Alkemisterna, den mytiska gamla yrkesgruppen är förmodligen mest känd för sina försök att framställa guld. För Alkemisten i Göteborg handlar det snarare om den ädla drycken kaffe, men efter att ha smakat på deras kaffe tycker vi på fikabloggen att en liknelse med guld inte är särskilt avlägsen. Kaffet vi testar hos Alkemisten är helt enkelt bland det bästa vi upplevt, med en kraftig och unik kaffesmak och rent hantverksmässigt jättefint och välbalanserat. Dessutom serverat på fint porslin som blir den där pricken över i-et.
Trots caféets namn behöver inte själva fikat skämmas för sig dock. Hos Alkemisten är det inget jättestort utbud som gäller, men vi får istället känslan av att de ser till att finslipa det som de har, bland annat en del raw-fika. Brownien vi testar är ganska kladdig, men har en jättebra balans mellan mättande chokladsmak och hård nötkonsistens i både botten och toppen.
Kaffet serveras till bords och som ett extra plus frågar personalen också om vi skulle föredra havremjölk till kaffet, vilket är en fin gest. Trots sin lilla yta finns det en trevlig atmosfär hos Alkemisten, det skyltas friskt med allt lockande kaffe och te som säljs och doften är inbjudande. Den lite industriaktiga känslan med metallrör stärker den där mystiska alkemistiska känslan och för alla som vill testa fantastiskt kaffe och fika eller bara uppleva en fin atmosfär så är Alkemisten Kaffebar i Göteborg ett måste att besöka.
 
Betyg:

Fika:

Dryck:

Bemötande:

Miljö:

Summa:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *