Garströms Konditori

Hur många caféer är så anrika att de har en egen Wikipedia-sida? Ja, inte är det många, men Garströms Konditori i Lidköping kan läggas till den listan. Det anrika konditoriet i centrala Lidköping slog upp portarna år 1857 (!) och drevs i fyra generationer innan ägare utifrån tog över driften av konditoriet. Precis som att konditoriet är gammalt är också interiören och fikautbudet influerat av gamla anor. 
På Garströms Konditori erbjuds ett stort utbud av alla möjliga klassiska småkakor och bullar med mera. Utbudet är somsagt klassiskt, så om du är sugen på cheescakes eller något annat mer modernt bakverk är det inte till Garströms du ska gå. Men vem tackar nej till klassiska bakverk? Inte Fikapatrullen i alla fall. Det första bakverket vi testar är en klassisk mazarin. Den är saftig och god, och nöjda och belåtna hugger vi in på en chokladkolagrotta. I chokladkolagrottan balanseras smaker och texturer på ett ypperligt sätt och det är ett av de godaste bakverken vi har ätit på länge. Till fikat dricker vi bryggkaffe som har en god smak, men utan tvekan är det fikabrödet som står i fokus på Garströms Konditori. 
Att fika på Garströms känns som att fika i en gammal miljö, något som vi uppskattar. Varför inte ta en tripp till Lidköping i historiens tecken i höst? Besök Läckö slott, beundra Lidköpings gamla rådhus på torget och avrunda dagen med en fika på Garströms Konditori. Det är en tur som vi gärna skulle bege oss ut på. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *