Kaffebaren KBA

Cirka 25 minuter utanför Göteborg ligger Kungsbacka och oväntat nog hittar vi också det godaste fikat vi ätit på länge i tätorten med cirka 24 000 invånare. Oj, förstörde vi inläggets dramaturgi genom att redan i första meningen hylla Kaffebaren KBA till skyarna? Må ha hänt, men det får ni leva med. Kaffebaren KBA är värda alla hyllningar de kan få. 
 
Centralt i Kungsbacka ligger Kaffebaren, ett litet café som trots det erbjuder en del sittplatser. Det är ett café som vi tänker lämpar sig väl till studier och arbete. Precis som namnet antyder är caféets fokus främst på kaffe, på väggen finns en lång kaffemeny, men caféet har också ett trevligt frukost- och fikautbud. 
Den trevliga och alerta personalen gör att vi känner oss väl bemötta redan när vi kliver innanför dörrarna på fiket. Stämningen på fiket är familjär och det tror vi till stor del har med den fantastiska personalen att göra. Vi får en service som vi inte har något att anmärka på och som förtjänar ett toppbetyg. 
 
I fikaväg finns det mestadels mastiga bakverk som cheescakes, men det finns också rawfood-bakverk (och således glutenfria och veganska alternativ, i och med att rawfood är glutenfritt och veganskt). Ett av bakverken vi testar är en cookies and cream-kaka med chokladbotten och en Oreo-kräm som topping. Det är ett välbalanserat, men mastigt, bakverk. Det andra bakverket är också mastigt, med en kakdeksaktig botten, kolafyllning, vit chokladfyllning, brownie och chokladglasyr. Båda bakverken var väldigt goda, men de kan med fördel delas på två personer. 
 
Det vi var mest nyfikna på inför vårt besök var hur Kaffebarens kaffe skulle stå sig. Vi hade höga förväntningar och kan i efterhand inte anmärka på någonting. Vi beställer in varsin cappuccino och kan konstera att kaffet smakar exceptionellt bra. Det finns också möjlighet att få dryckerna med växtbaserad mjölk om så önskas. 
Vi hoppas inte att någon Kungsbackabo blir upprörd nu, men finns det något bättre i Kungsbacka än Kaffebaren KBA? Visst är det Kungsbackas stolthet? Om Kungsbacka erbjuder något ännu bättre, alla kategorier, är ni välkomna att kontakta oss. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *