Frimans Café & Bistro

Ingen har väl undgått att passera Condecco i centrala Jönköping? Nu är det slut med det i alla fall, för nu har ett nytt café öppnat i Condeccos gamla lokaler. Det nyöppnade caféet heter Frimans Café & Bistro och på caféets hemsida beskriver ägarna att ”Vår ambition är att dela med oss av den drömmen genom upplevelser som inspirerats av platser vi varit på, kulturer vi upplevt och människor vi träffat i flera av världens hörn där vi har fått uppleva fantastiska sensationer och intryck”. 
Interiörmässigt är den stora lokalen i princip det samma sedan Condecco-tiden, men vi tycker att lokalen är ganska mysigt inredd. Att lokalen är stor är ett plus om man vill ägna sig åt studier eller arbete på caféet. Caféets fika kommer från Thimons Konditori i Nässjö, ett café som Fikapatrullen gärna lovordar. Utöver fika finns det också en frukost-, lunch och bistromeny. 
 
Fikapatrullen bestämmer sig för att testa en wienerbulle med fyllning bestående av blåbär och vaniljkräm. Det är en angenäm kombination, men med vetskapen om att fikabrödet kommer från Thimons Konditori hade vi inte väntat oss något annat. Bryggkaffet vi dricker är gott och tydligen är bönorna rostade på ägarnas egna rosteri. Däremot är det synd att påtår inte ingår, framför allt inte med tanke på att Frimans Café är ett fik som man gärna dröjer sig kvar på. 
Frimans Café & Bistro är ett trevligt tillskott till Jönköpings innerstad och vi ser framemot att följa fikets utveckling!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

1 Comment

 1. Ann-Cathrine
  december 30, 2020

  Äckligt och svagt bryggkaffe, otroligt att ett ställe som detta inte kan ordna ett gott och mörkrostat kaffe. Överprisad meny där man tycks tro att stället ligger i centrala Stockholm eller Göteborg.

  Kommer förlora på eget grepp då Frimans övervärderar sitt utbud och tror sig vara i nivå med bistro och café på betydligt högre nivå än vad som faktiskt är fallet.

  Trevlig miljö men här blir det inte något mer besök.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *