Sveas Café

För ett tag sedan bestämde sig Fikapatrullen för att ta en tur till Kumla och gjorde således ett besök på det centralt belägna fiket Sveas Café. Enligt hemsidan grundades caféet 1940 med syftet att dryga ut hushållsinkomsterna med brödförsäljning som ett extraknäck. Och att dryga ut hushållsinkomsterna, det gjorde det verkligen, för idag finns det fem caféer inom verksamheten. Om du har vägarna förbi Örebro eller Askersund finns det stor chans att du kommer att stöta på Sveas Café även där. Hur coolt är det inte att den lilla hobbyverksamheten idag säljer cirka 150 000 semlor per år!?
Fikapatrullen har vägarna förbi Kumlacaféet en vardagsförmiddag och det finns gott med sittplatser i den relativt stora lokalen. Men innan vi sätter oss till bords måste vi ju givetvis spana in allt spännande fikabröd som finns bakom disken – och på Sveas Café finns det rejält med fika att välja mellan. Vi skulle vilja beskriva utbudet  som ett klassiskt konditoriutbud där inga större kreativa utsvängningar har gjorts. Fikapatrullen bestämmer sig för att beställa in en chokladmoussebakelse som består av en browniebotten, chokladmousse och vaniljpannacotta. Bakelsen är en dröm för chokladälskaren och trots att det är ett mastigt bakverk har vi inga problem med att få i oss hela. Pannacottan bryter av fint mot chokladen och vi tycker att det märks att det används högkvalitativa råvaror i bakverket. Till fikat dricker vi bryggkaffe som har en trevlig smak och kan också notera att det finns möjlighet att beställa andra kaffedrycker om så önskas. 
Det vi framför allt slås av under vårt besök på Sveas Café är hur tillmötesgående och vänlig personalen är mot cafégästerna. Kassapersonalen var verkligen rätt person på rätt plats och många caféer har att lära av den kundservicekänsla som finns på Sveas Café. Vi är glada över att vi hade vägarna förbi Kumla och hade möjlighet att besöka trevliga Sveas. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *