Café Baltzar von Platen

Café Baltzar von Platen ligger i Sjötorp precis intill Göta kanal. Sämre läge kan man ha 😉 Här kan du sitta och fika på uteserveringen och samtidigt blicka ut över kanalen och de båtar som passerar förbi de närliggande slussarna. Fikapatrullen besöker Café Baltzar von Platen en regnig dag, men vi kan konstatera att det inte är sämre att sitta inomhus i den mysiga och ombonade cafélokalen.  Inredningen i lokalen går (naturligtvis) i marin stil med många spännande inredningsdetaljer. På väggen finns en stor målning av Baltzar von Platen – mannen som tog initiativet till Göta Kanal och som också har fått ge namn på caféet.
Fikautbudet är härligt med många godsaker att välja på: bullar, finkakor, pannacotta och cheesecakes. Vi smakar på en cheesecake med många lager av smarriga ingredienser: kexbotten, nutella, vaniljkräm, vispgrädde och torkade hallon som dekoration. Någon som blir sugen på att smaka? En mycket god och lagom söt cheesecake med väl avvägda smakar. Dock var kexbotten något hård om vi ska vara petiga.
Priset på fikat är överkomligt trots att vi befinner oss på ett café som många turister besöker. Hit återvänder vi gärna för att njuta av gott fika och kanalbåtar. Dessutom har caféet cykeluthyrning och vi är sugna på att hyra cyklar och cykla längs Göta kanal.

 

Betyg: 

Fika:

Dryck:

Kundbemötande: 

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *