28/6 – Vägkyrkans café

Alla vägar bär till Rom – nej, Habo kyrka menade vi förstås. Vägkyrkans café är belagt i en gammal sockenstuga – där delar av den numera ockuperas av en förskola. Från caféets uteservering går det att betrakta den vackert röda kyrkoarkitekturen som syns på håll, men det går också att betrakta de lyckligt lekande kossorna som går och betar på ett närliggande fält. Bland trämöblemanget som är lackat i en läcker mörk nyans, finns det även små enskilda stolar och bord som är anpassade till barn – vilket som tyder på att detta är ett café som besöks av både stora och små. 
 
Det som framför allt utmärker Vägkyrkans café är prisvärdheten. Man får mycket fika för pengarna – men problemet är att fikautbudet är väldigt begränsat. Vi avnjöt varsin tigerkaka – som tyvärr inte alls hade de eleganta ränder som utmärker en tigerkaka – och även en bondkaka. Bondkakan var krispig och var över all förväntan, men överlag fick inte fikabrödet oss att uttrycka någon större glädje. Däremot blev vi glatt överraskade när vi upptäckte att både kaffet och coca-colan (av märket Ubuntu) var fair trade-märkt!
Kan kyrkcaféets ekologiska tänk – gällande dryck – rädda deras betyg? Nja, det är tveksamt. Personalen kändes ointresserad, fikabrödet var torrt, och jämfört med de tidigare caféer som vi har besökt – såsom Årås kvarn och Kivarps gårdsmejeri – så höll omgivningen här helt klart en lägre klass. Däremot hyllar vi deras prisvärdhet, och besöket gjorde oss åtminstone inspirerade till att baka bondkakor. 
 
Betyg:
Fika: 
Dryck: 
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *