Latteria kaffesalong

För personer som är intresserade av både antikviteter och god fika så är Latteria Kaffesalong i Göteborg ett säkert besök. Inbäddad mitt i Antikhallarna vid Västra Hamngatan så delar detta café utrymme med butiker som skyltar med flotta antikviteter och en pampig inredning som för tankarna tillbaka till gångna fina tider. Trots att den fyllda gatan är strax utanför dörren så finner sig ett lugn i den unika inredningen inne vid Latterian och det är svårt att slita blicken från arkitekturen, det höga taket och alla pampiga pelare.

Med en blandning av traditionella cafébord och fåtöljer att sjunka ned i så gränsar miljön på Latteria Kaffesalong till att kännas spretig, men det gör också att här finns någonting för alla och antikkänslan matchas fint med lite mer modern inredning. Personalen är trevlig, betjänandet går snabbt och under besöket ser fikabloggen hur personalen bistår kunder med personlig hjälp och hela tiden är snabba att stötta folk, vare sig det gäller placering, tillbehör till fikat eller annat som förhöjer upplevelsen.

På tal om fikat så skyltas det inte med något enormt fikautbud, men smakerna antyder att det kan innebära att personalen på Latteria sett till att ägna gott om tid till det fika som finns till hands. Här finns ett gäng olika småkakor, där fikapatrullen hugger in på en lagom tilltagen hallonvariat med fin syra. Till det intas också en kokostopp, vars rejäla storlek gränsar till att bli svåräten, men det vägs upp av en saftig smak med gott om kokos. Till detta dricker fikapatrullen en kopp kaffe som trots att det är just helt vanligt kaffe har precis lagom smak och serveras rykande varmt. Ett smärre påpekande dock: med tanke på den antika miljön, hade det inte passat med lite mer udda, klassiskt och stilfullt porslin till fikat?

Latteria Kaffesalong erbjuder en stor, ljus lokal som erbjuder gott om ögongodis och gott fika. Oavsett om du är intresserad av antikviteter eller ej, så är detta ett rekommenderat besök om du vill äta gott i en fin miljö och med ett trevligt bemötande.

Slutgiltigt omdöme:
Fika:

Dryck: 

Kundbemötande: 


Miljö: 


Summa: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *