Café Elvira

Götene är kanske mest känt för sin natur, exempelvis berget Kinnekulle som med sina vackra miljöer och historiska sevärdheter är ett stort besöksmål i kommunen. Natur i all ära, men när fikapatrullen gör ett besök i Götene en solig torsdag så är det främst med ambitionen att fika och valet faller på Café Elvira som är tacksamt beläget nära ortens centrala torg och centrum. Inredningen känns härligt småstadsmysig på ett gammaldags vis, med prickiga dukar, skönt möblemang och en tacksamt luftig miljö.

När fikapatrullen kommer på besök under förmiddagen är uteserveringen välbesökt, i ett mindre samhälle som Götene kan säkerligen ett fik likt detta fungera som en bra mötesplats och de generösa öppetiderna gör Café Elvira till en bra samlingplats. Som fika hugger vi in på en Silviakaka och en chokladboll. Den sistnämnda är lagom tilltagen, känns genuin men smaken sticker kanske inte ut nämnvärt. Även Silviakakan är välgjord, med två fina konsistenser där den mjuka ovansidan och den hårdare botten går bra ihop.
Tyvärr blir drycken inte samma sorts upplevelse. Fikapatrullen bestämmer sig för en chailatte och den breda koppen känns inte optimal för den typen av dryck, eftersom den skummiga ytan flyter ut och det tar tid innan man kan dricka. Det är förvisso värmande, men chaismaken är tyvärr för svag och helhetsintrycket blir mest en smak av varm mjölk. Trots detta är besöket på Café Elvira ett fint besök, för dess klassiska inredning och praktiska placering gör den till ett passande val för alla fikasugna som har vägarna förbi Götene.

 

Betyg:
Fika 

Dryck 

Kundbemötande 

Miljö 

Slutgiltigt omdöme: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *