Café Safari

Visst är Café Safari ett spännande namn på ett café? Namnet för tankarna till sydligare breddgrader , men Café Safari ligger faktiskt i Kiruna närmare bestämt på Geologgatan. Caféet ligger i ett charmigt gult trähus och har en mysig inredning i gammaldags stil.

Det går inte att klaga på utbudet av fikabröd – på Café Safari finns bakverk av alla de slag både mer hälsosamma och mindre hälsosamma sådana (se Fikapatrullens bilder på konditoridisken). Dessutom finns det härliga mackor och enklare lunchrätter, Café Safari har ett eget bageri där alla läckerheter skapas. White Guide har 2018 gett fiket en nominering ”God klass” och det benämns som en ”Kirunainstitution med hemtrevlig charm”.

Café Safaris specialitet är deras stora och omtalat goda kanelbullar. Fikapatrullen väljer dock en hjortroncheesecake och en jordgubbscheesecake. Båda bakverken är generösa i storlek och de har en god bärsmak. Det finns ett stort dryckesutbud att välja mellan och vi har svårt att bestämma oss. Till slut väljer vi en kaffe mocha som smakar utmärkt.

Under vårt besök noterar vi att Café Safari är ett populärt café bland kirunabor och turister. Det droppar in en strid ström av fikasugna kunder. Fikapatrullen trivs utmärkt på caféet och vi kan förstå dess popularitet. Det enda som bekymrar oss är det långa avståndet till Kiruna – när kan vi komma tillbaka och fika på Café Safari igen?
 

Slutgiltigt omdöme:

Fika: 

Dryck: 

Bemötande: 

Miljö: 

Betyg: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *