Stjärnegärdet Kök & Fik

Äntligen har det blivit dags för Fikapatrullen att recensera ett café i Vårgårda! Stjärnegärdet Kök & Fik ligger i centrala Vårgårda och med bara 1.5 mil till Sveriges huvudstad när det kommer till fika har Vårgårda naturligtvis mycket att leva upp till. Lyckligtvis vittnar caféets Facebooksida vittnar om att det finns en mängd smarriga godsaker på Stjärnegärdet Kök & Fik: tala om lockande bilder! Förväntningarna var skyhöga när Fikapatrullen begav sig till Vårgårda. 
Utöver Stjärnegärdet Kök & Fik driver ägarna även Golfkrogen på Vara-Bjertorp Golfbana. Stjärnegärdet Kök & Fik är ett litet och gemytligt café som är inrett i vintage-anda: den häftiga lampan – bestående av flera lampskärmar – kan Fikapatrullen onekligen ta ögonen från under fikabesöket. Bakom fikadisken finns en mängd olika bakverk, utbudet karaktäriseras av många pajer och kakor. Det finns flertalet kreativa bakverk bakom disken, såsom lakritschokladbollar och den cheesecake som Fikapatrullen väljer att testa: en citroncheesecake med ett täcke av italiensk maräng. Cheesecaken består av en botten av digestivekex, ett tjockt lager baserat på philadelphiaost, ett tunt lager med lemoncurd och avslutningsvis ett lager av luftig italiensk maräng. Citron och maräng är en smakkombination som allt som oftast är lyckad, och så även i det här fallet. Marängen är riktigt god och vi tycker om bakverket. Däremot upplevder vi att cheesecaken blir ganska mastig vilket beror på lagret med philadelphiaost. Det lagret skulle kunna vara tunnare. Fikapatrullen testar även en chokladkolakaka som har en härlig chokladsmak. Det som förhöjer smakerna är den goda chokladglasyren och faktiskt även mandelflagorna på toppen. Överlag måste vi ge Stjärnegärdet Kök & Fik en stjärna i kanten för hur dekorativa caféets bakverk är. 
Stjärnegärdet Kök & Fik har normalstort utbud av kaffedrycker. Vi väljer dels att testa deras bryggkaffe men även fikets cappuccino. Bryggkaffet har en ganska standardmässig smak men det är ett plus att det ingår påtår. Cappuccinon serveras i en liten kopp och är god: däremot skulle cappuccinon kunna serveras i större mängd. Sammantaget är det fikat som framför allt är värt att lyfta fram på Stjärnegärdet Kök & Fik: fikautbudet är kreativt och fler caféer borde ta och inspireras av Stjärngärdets idérikedom. Stjärnegärdet Kök & Fik är ett småstadscafé som får mer än godkänt och som mycket väl lever upp till de konkurrerande caféerna 1.5 mil bort.
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *