Artisan Bread

Artisan Bread ligger på Kasernhöjden i Karlstad och lägger ett stort fokus på bröd och bullar. Det var en av våra bloggläsare som tipsade oss om caféet och när vi hade vägarna förbi Karlstad var det självklart att vi skulle göra ett besök på Artisan Bread. Längre fram kommer vi att presentera omdömen om Artisan Breads bullar i Veckans bulle, håll utkik! 
När vi besöker Artisan Bread under fredagsförmiddagen är det nästintill fullsatt på det lilla caféet. Artisan Bread slog upp dörrarna år 2014 och sedan dess har caféet prisats i White Guide och fått komplementet Artisan Deli i byggnaden mittemot. På caféet går det att skymta in i bageriet genom glasfönster vilket är ett trevligt inslag som förstärker fikets autenticitet. 
 
Vi börjar med att testa en mandelkaka som har en härlig kladdighet i mitten. Den har en fyllning av hela hallon och är överlag god, men skulle bli ännu godare med vaniljsås eller grädde som tillbehör. Vi testar också en cookie som har en generös storlek och en god smak av kola. Den innehåller rikligt med chokladbitar och kan nästintill definieras som den perfekta cookien: den är varken för torr eller för kladdig och har en tillfredsställande smak. Till fikat dricker vi varsin cappuccino. Cappuccinon är inte perfekt, den är lite för mjölkig och kaffet är aningen beskt, men den får ett godkänt betyg av Fikapatrullen. Artisan Bread erbjuder ett kaffeutbud som rymmer de vanligaste kaffedryckerna.
Caféet har en mysig industriell stil och erbjuder även en mysig uteservering på sommaren. Längre fram kommer vi att recensera Artisan Breads bullar, och om ni besöker Artisan Bread rekommenderar vi starkt att ni testar någon av deras fantastiska bullar. Bakverken vi åt på plats var goda, men kan inte  jämföra sig med bullarna som håller en desto högre kvalité. Artisan Bread är ett måste för alla bull- och brödälskare och det är även fördelaktigt att fiket ligger i närheten av E18 för den som har vägarna förbi Karlstad. 
 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *