Skidstugan

För Fikapatrullen, liksom många andra Falköpingsbor, är det nästintill obligatoriskt att ta en söndagspromenad uppe på det 324 meter höga platåberget Mösseberg Vad passar bättre än att kombinera det med fika? Friluftsfrämjandet fik, Skidstugan, har öppet söndagar klockan 10-13 fram till första helgen i december. 
Innanför dörrarna på Skidstugan möts Fikapatrullen av ett myller av röster. Skidstugans café är inte bara en plats för kaffe och fika, utan en plats för gemenskap där både gamla och unga möts. Att vara i Skidstugans lokaler är som att befinna sig i någons vardagsrum, stämningen är väldigt välkomnande och trevlig. Fikautbudet är hembakat och Fikapatrullen väljer att testa tre olika bakverk: en toscaruta, en chokladruta ochh en mjölkfri sockerkaka. Det bakverk som vi finner allra godast är toscakakan som har en god kryddning och en härligt kladdig glasyr, men även chokladrutan med sin goda kokosglasyr och den fluffiga sockerkakan slinker ner utan problem. Fikapatrullen dricker kaffe till fikat – som väntat är både utbudet av fika och dryck begränsat, men det är också lite av charmen med ett café till Skidstugan. Kaffen har en ordinär smak och är inte fikabesökets höjdpunkt. Däremot är det trevligt att påtåren serveras vid bordet av den trevliga personalen. 
Skidstugan är ett genuint café med förmånliga priser som passar utmärkt för såväl motionärer som icke-motionärer. Genom fönstret kan ni dessutom skåda den fantastiska utsikten utöver Falköpingsbygden. Passa på att besöka caféet innan det stänger för säsongen!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *