Frank’s Corner

Det 28:e caféet i Göteborg som Fikapatrullen testar är Frank’s Corner som ligger på Södra vägen 36. Frank’s Corner är inte bara ett café, utan faktum är att det lilla caféet erbjuder dryck, fika och enklare måltider för alla dygnets tillfällen. För Fikapatrullen är det naturligtvis fikat som står i fokus. 
Innanför dörrarna på Frank’s Corner får vi ett trevligt bemötande av personalen. Bakom disken tornar goda bakverk av olika sorter upp sig och det tar en bra stund innan Fikapatrullen har lyckats besluta sig för vad som ser allra bäst spännande ut att smaka på. Till att börja med smakar vi på en Oreocheescake som består av en traditionell cheesecake-botten bestående av Digestivekex. Det övre lagret är välbalanserat i mängden Oreo-kex och Philadelphiaost, och allt som allt är det ett riktigt gott bakverk som alla Oreo-entusiaster borde bege sig för att smaka. Vi testar också en karamellpaj. Karamellpajen består, i enlighet med Oreocheesecaken, även den av en Digestivebotten som toppas av en härlig karamellmousse. Smakerna är välbalanserade, och karamellmoussen är oerhört god. Till sist smakar vi på en valnötspaj som består av en chokladbotten, kolasås och rikligt med valnötter. Chokladbottnen har en fudge-aktig smak och gör sig god till den söta kolasåsen. Nötterna är pricken över i:et och det är dessutom härligt att pajen innehåller generöst med nötter. Däremot skulle det vara mer passande att servera vaniljglass till pajen snarare än grädde. 
 
Caféet har en gedigen kaffemeny (vilken ni kan läsa igenom på deras hemsida). Flera av dryckerna går dessutom att få veganiserade. Fikapatrullen väljer att testa lite olika drycker. Inledningsvis testar vi en presskanna med bryggkaffe. Kaffet har en god smak och serveras till ett billigt pris, om man ser till mängden kaffe, i en dekorativ bryggkanna. Vidare testar Fikapatrullen en latte som har en god smak. Fikapatrullen testar även en cappuccino som har välavvägda smaker. Sammantaget kan vi konstatera att både drycken och fikat vi avnjutit på Frank’s Corner håller en imponerande kvalité. 
Frank’s Corner är ett mysigt och intimt café som inger en hemtrevlig känsla. Caféet har även en mysig uteservering som gör sig väl sommartid. Tack för ett trevligt cafébesök!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *