Guide till caféer i Falköping

Att skriva en guide över caféerna i Falköpings kommun har varit en utmaning: trots att kommunen enbart har cirka 33 000 invånare (2017) rymmer kommunen en mängd med caféer. Faktum är att vi ännu inte har hunnit testa alla. Här är vår guide över caféerna som vi har testat hittills. Ni får gärna dela med oss av ert omdöme till oss! 
 
Guiden uppdaterades 31 mars 2019. 
 
Lantcaféer:
 
Cesarstugan
Cesarstugan ligger i Östra tunhem och från caféet har du utsikt både över Hornborgarsjön och de tre platåbergen Mösseberg, Billingen och Kinnekulla. Cesarstugan anordnar en mängd spännande aktiviter emellanåt! Läs vår recension av caféet här
👆 Wrågården
Förutom sitt café erbjuder Wrågården även restaurang, bisonsafari, fotbollsgolf, paintboll och en älgpark… Wrågården ligger cirka en mil utanför stadskärnan (men det finns bra hyfsade cykelvägar dit). Caféets öppettider är sporadiska, håll er uppdaterade på Wrågårdens Facebooksida. Läs vår recension av fiket här
 
Antik-fiket 
Ett café som är beläget i en ladugård och har en mysig uteservering. Utöver caféverksamheten finns det även second hand där, därav det fyndiga namnet. Läs vår recension av caféet här
 
Vilhelmsro Gårdscafé 
Ett gårdscafé som ligger inne i staden och serverar riktigt lyxigt och gott fika med ett fokus på ekologiska och närproducerade råvaror. Läs vår recension av fiket här
 
Kyrkcaféer:
👆 Mössebergsgården 
Mössebergsgården på Mösseberg bedriver Equmeniakyrkans verksamhet och har Falköpings mest generösa caféöppettider! Relativt billigt fika och ofta roliga evangemang såsom glassprovning och afternoon tea. Dessutom en underbar utsikt över staden från caféet! Läs vår recension av Mössebergsgården här
 
Pingstkyrkan second hand 
Förutom en välsorterad second hand-butik erbjuder Pingstkyrkans second hand även fika. Öppettiderna till Pingstkyrkans second hand-butik finns på deras hemsida. Läs vår recension av caféet här
 
Fredrikas café 
Fredrikas café är Svenska kyrkans café i Falköping. Öppettiderna är begränsade och likaså fikautbudet. Läs vår recension av caféet här
 
Klassiska caféer:
 
Mormors skafferi
Ett rymligt café med trevlig inredning. Erbjuder samma fika som Östgöta Wienercafé. Ligger i centrala Falköping och erbjuder sommartid en mysig uteservering. Läs vår recension av Mormors skafferi här
👆  Café Tant Brun
Tant Brun ligger i centrala Falköping och har ett smarrigt fikautbud. Personalen är alltid tillmötesgående! Besök Tant Brun om du är sugen på tantfika av bästa möjliga slag. Läs vår recension av fiket här
 
Systrarnas Konditori & Bageri
Konditoriet bytte ägare nyligen och håller en god kvalité. Caféet har funnits i Falköping sedan år 1913 och ligger i närheten av tågstationen. Läs vår recension av Systrarnas Konditori & Bageri här
👆 Nya Konditoriet 
Nya Konditoriet (som inte är himla nytt) ligger i centrala Falköping och förutom sitt traditionella fikautbud erbjuder de även smarriga glutenfria våfflor! Även drycken håller en hög nivå på Nya Konditoriet. Läs vår recension här. 
 
Falköpings Saluhall
Saluhallen bytte ägare vintern 2019 och erbjuder ett trevligt fika- och dryckesutbud. En mysig miljö att fika i! Läs vår recension av caféet här
 
Östgöta Wienercafé
Ligger ett stenkast bort från Falköpings resecentrum och ger känslan av ett mysigt litet kvartersfik. Ett av Fikapatrullens favoritfik i staden! Läs vår recenion av caféet här
 
Mössebergsbagaren
Falköpings stolthet. Fikamiljön på Mössebergsbagaren är medioker och vi tycker (tyvärr) inte att Mössebergsbagaren står för det godaste fikat i Falköping, men ett bra ställe om du vill köpa billigt fika! Den första fredagen varje månad brukar de anordna tårtbuffé. Läs vår recension av caféet här
👆 Bagare Bengtsson
Caféet öppnade i december 2018 och ligger mittemot Närhälsans vårdcentral/Gamla sjukhuset i Falköping. Erbjuder ett klassiskt fikautbud i en mysig miljö. Läs vår recension här
 
Något utöver det vanliga:
 
NP Noll procent
NP Noll Procent är ett alkoholfritt café i Falköping som erbjuder smarriga kaffedrycker och ett stort utbud av raw food-fika. Ett bra café för veganer! Caféet ligger i centrala Falköping. Läs vår recension av NP Noll Procent här
👆 Noveau Kök & Bistro 
Noveau känns mer som en restaurang som ett café, men erbjuder ett riktigt bra fika- och dryckesutbud. År 2017 utsedde Fikapatrullen Noveau till ett av årets bästa caféer. Läs vår recension av caféet här
 
Plantis Café & Bistro
Caféet öppnade sommaren 2018 och ligger i parken Plantis i Falköping. Utöver caféet finns det även möjlighet att spela minigolf och shuffleboard. Har en mysig uteservering och lämpar sig bäst att besöka sommartid. Läs vår recension av fiket här
 
 
Turistmål:
 
Falbygdens Osteria 
Falbygdens Osteria har anor sedan år 1878 (!) förutom tillverkning av ost finns det även försäljning och fika. Missa inte deras goda delikatessbuffé! Ett trevligt besöksmål.  Läs vår recension av caféet här
👆 Löfwings café och konstateljé
Utöver café finns det möjlighet att kolla in konstnären Göran Löfwings konstverk. Det finns även möjlighet till övernattning. Caféet ligger i närheten av Hornborgarsjön. Läs vår recension av caféet här
 
Cafe Ingalill 
Cafe Ingalill ligger vid Åsle tå och har öppet dagligen. För den som är intresserad av historia finns det möjlighet att titta på backstugor från 1700-talet. Hembakat fika i en mysig miljö. Läs vår recension av Cafe Ingalill här
 
Budgetfika
 
Café Blå
Café Blå ligger i Lärcenters lokaler (vid tågstationen) och erbjuder billigt fika till både studenter och icke-studenter. Ett fik som lämpar sig bra till plugg – om man står ut med att det ofta är ganska stimmigt i lokalen. Läs vår recension av caféet här. 
👆 Skidstugan
Caféet ligger vid Mössebergs motionscentral och har öppet på söndagarna, se Friluftsfrämjandets hemsida och Facebooksida för mer information. Varför inte ta en springtur eller en runda längdskidåkning uppe på berget för att sedan värma dig med en kopp kaffe i Skidstugan? Läs vår recension av fiket här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *