Fikabloggens julkalender lucka 10: Lill-Annas Bageri Och Café

 
Ni kanske undrar hur vi gör urvalet när vi testar caféer? Det går till på olika sätt: ibland ramlar vi över ett café spontant när vi besöker en stad, ibland står det inskrivet i kalendern sedan länge. När vi ska besöka en ny stad gör vi research för att få en uppfattning om caféerna som finns i staden och för att se vilka fik vi ska testa. När vi planerade in en tripp till Örebro var Lill-Annas Bageri Och Café en given kandidat i kategorin måste testa.
 
Varför då, undrar ni? Jo, därför att Lill-Annas är ett café som har varit etablerat länge i staden (sedan 1992), andas en genunitet och verkar omåttligt populärt. Caféet ligger på Vasagatan 13 och är ligger i ett mysigt sekelskiftshus. Utöver Lill-Annas Bageri och Café går det att hitta Lill-Annas i Kumla och på Örebros Universitetssjukhus. 
Utbudet på Lill-Annas Bageri Och Café är relativt klassiskt, även om de twistar till bakverken här och där. Vi bestämmer oss för att testa den mycket estetiskt tilltalande brownien med fudgetäcke. Den har en mörk chokladsmak som vittnar om goda råvaror, däremot blir kakan aningen intensiv i sin smak. Det är positivt att den serveras med grädde, men det skulle behöva en ytterligare kontrast. Förslagsvis skulle ett inslag av hallon göra sig väl till kakan. En av Fikapatrullens medlemmar väljer att köra på chokladtemat fullt ut och dricker varm choklad till fikat. Den varma chokladen är lagom gräddig och har en god chokladsmak, mums! Vi testar också caféets cappuccino som har en god smak. 
Under hela besökets gång får vi ett trevligt personalbemötande: när vi frågar vad ett bakverk innehåller får vi ett noggrant svar och dryckerna serveras vid bordet. Personalen på Lill-Annas Bageri Och Café är serviceinriktad och får oss att trivas. Caféet är mysigt och det finns både en under- och övervåning, även om undervåningen är den som vi upplever som mysigast. Vi gjorde helt rätt i att besöka Lill-Annas under vårt Örebrobesök och vi hoppas på att kunna återvända snart igen!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
 
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *