Fikabloggens julkalender lucka 16: Steinbrenner & Nyberg (Södra vägen, Göteborg)

Göteborgska Steinbrenner & Nyberg är mer än bara ett café; namnet (som tillkom 1998) innefattar nio olika butiker i göteborgsområdet som säljer allt från bröd till bakverk och tårtor. Som om detta inte vore nog är deras matnyttiga hemsida något av en informationsbank med fakta om surdeg, tips på hur man förvarar bröd och annat bakrelaterat. Bredden är imponerande, men Fikapatrullen väljer att besöka caféet på Södra Vägen för att testa fikat på plats. Vi har tidigare recenserat Steinbrenner & Nyberg i Stora Saluhallen, klicka här för recension.
Bakverken — i vårt fall en rabarberbulle och punschboll — har en verklig hantverkskänsla över sig. De är estetiskt tilltalande, men även smakerna känns välkomponerade och punschbullens lagom hårda yta matchas bra av den härligt mjuka insidan. Det finns en ordentlig punschsmak inuti, men att den aldrig tar över är beundransvärt. Rabarberbullen hade med sin härligt krispiga yta och fluffiga inre varit en superb kanelbulle, men tack vare krämig rabarb inuti lyfts smaken ytterligare ett par nivåer.
Islatten som kompletterar fikat i vårt fall har en lite för vattnig smak för att kaffet helt ska blomma ut, men trots detta finns det ett kännbart tryck i kaffet och kylan är välbalanserad. Miljön inne på Steinbrenner & Nyberg är stilren, den gröna nyansen från loggan är smakfull och låter det härliga fikabrödet och hantverket stå i centrum. Sittplatserna är inte de mysigaste, men bär även dem en enhetlig stil och känns lagom traditionella. Steinbrenner & Nyberg är ett café med fokus på fikat, hemköp uppmuntras men även en fika på plats fungerar utmärkt tack vare inbjudande miljöer och trevlig personal. Fikat här är verkligen en klass för sig och Fikabloggen kan varmt rekommendera Steinbrenner & Nyberg för alla som har vägarna förbi Göteborg.

Betyg:
Fika:

Dryck:

Bemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme::

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *