Fikabloggens julkalender lucka 17: Guide till caféer i Skövde

Här är Fikabloggens guide till caféer i Skövde! Vi har fortfarande ett kvar caféer kvar att testa i staden, och kommer efterhand att uppleva vår guide. Följ gärna vår Facebooksida för att inte missa kommande inlägg på bloggen!
Plånboksvänligt
Café Prostgården
Svenska Kyrkans café som är öppet ett par gånger i veckan. Se Svenska Kyrkans hemsida för uppdaterade öppettider. Erbjuder billigt hembakat fika i en kyrklig miljö. Läs vår recension av caféet här
 
Götasalen
Högskolan i Skövdes studentrestaurang och café. Fikapatrullen är inte upp över öronen förälskade i Götasalen, men om du vill ha billigt fika i en studentmiljö är Götasalen rätt ställe.  Läs vår recension av fiket här
Caffè Dallucci
Ligger i samma byggnad som Högskolan i Skövdes bibliotek och erbjuder gott fika och kaffe till en relativt billig peng. Rekommenderas!  Läs vår recension av caféet här
Café Kretsloppet 
Balthazar Science Center är ett museum som arbetar för att ge ett intresse för teknik och naturvetenskap. Fikapatrullen har inte – ännu – besökt museet, men är säkra på att det är intressant. Naturligtvis har Balthazar Science Center också ett fik i sina lokaler, med det passande namnet Café Kretsloppet. Fikautbudet är inte det största, men miljön är barnvänlig och mysig. Balthazar Science Center ligger dessutom bara ett stenkast bort från tågstationen!  Läs vår recension av Café Kretsloppet här
Klassiskt fika
Henrys bageri 
Henrys bageri finns i både Skövde och Lidköping, och serverar gott fika till en hög kvalité. Cafémiljön är dessutom mysig. Henrys bageri ligger i centrala Skövde.  Läs vår recension av caféet här
Rådhuscaféet 
Rådhuscaféet är ett rymligt café som är perfekt att fika på när du vill samtala/arbeta/plugga ostört. Ett stort utbud av klassiskt fika.  Läs vår recension av Rådhuscaféet här
Norrmalms Wienerbageri
Norrmalms Wienerbageri ligger, förvånande nog, i området Norrmalm i Skövde. Bageriet erbjuder ingen servering på plats, men däremot går det utmärkt att köpa med sig klassiskt fika hem!  Läs vår recension av fiket här
Wästgötabagarn
Wästgötabagarn ligger i närheten av köpcentret Elins esplanad. Caféet ligger en aning undanskymt och Fikapatrullen skulle likna fikautbudet vid det som Mössebergsbagarn i Falköping erbjuder: gott, billigt men det saknas det lilla extra. Läs vår recension av Wästgötabagarn här
Lyxfika
Te & Kaffehandeln Record 
En te- och kaffehandel i centrala Skövde som många säkerligen har missat även har fikaservering: dock med väldigt få sittplatser. Det är en mysig miljö att fika i och caféet erbjuder ett spännande, nytänkande, fikasortiment. I en te- och kaffehandel kan man ju dessutom vara säker på att drycken är god!  Läs vår recension av caféet här
Restaurang Sällskapet 
Sällskapet är mestadels känt för sin goda mat, men erbjuder också ett visst utbud av fika. Det perfekta stället om du känner för att kombinera fika + vin under den fredagliga after worken!  Läs vår recension av Restaurang Sällskapet här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *